clanak False

Predstavljena aplikacija „Moj ZET“ za digitalnu kupnju karata javnog prijevoza

29.05.2023.
Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i predsjednik Uprave ZET-a Marko Bogdanović danas su predstavili mobilnu aplikaciju „Moj ZET“ koja putnicima omogućava bržu, lakšu i jednostavniju kupnju svih vrsta karata i kupona za autobuse, tramvaje i uspinjaču.

Riječ je o besplatnoj mobilnoj aplikaciji koja se može preuzeti na službenim Google i Apple trgovinama aplikacija, a putem koje se može obaviti kupnja pojedinačnih karata u vozilu, mjesečnih i godišnjih kupona, kao i registracija aktivne karte prilikom presjedanja u drugo vozilo.

Prvi kupac digitalne karte putem nove mobilne aplikacije bio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je istaknuo da je „Moj ZET“ najnoviji dodatak u lepezi digitalnih usluga koje je uveo Grad kako bi građanima olakšao pristup javnim uslugama.

‘‘Po prvi puta u povijesti ZET-a građani će moći kupiti tramvajsku kartu i autobusnog kartu putem svog mobilnog telefona i moći će zapravo imati kartu za javni prijevoz na mobilnom uređaju. Vjerujem da će to olakšati svim korisnicima kupovinu karata. Digitalizacija svih javnih usluga u Gradu Zagrebu je naš cilj“, poručio je gradonačelnik.

„Ovo je „virtualno prodajno mjesto ZET-a“ koje je korisnicima naših usluga dostupno 24 sata dnevno i omogućava kupnju svih vrsta karata. U suradnji s Gradom Zagrebom radimo na potpunoj digitalizaciji ZET-a jer smo svjesni da je ključno olakšati pristup našim uslugama za svih 800.000 putnika, koje svakog dana prevezemo“, kazao je Predsjednik Uprave ZET-a Marko Bogdanović.

Nakon preuzimanja aplikacije korisnici mogu jednostavno nadoplatiti sredstva na korisnički račun unutar aplikacije putem odgovarajuće platforme za online plaćanje. Kupljena karta je vidljiva na zaslonu aktivnih karata gdje se prikazuje preostalo vrijeme njenog trajanja, kao i zona za koju vrijedi. Aplikacija također notifikacijom obavještava korisnika o isteku karte kada preostalo vrijeme do njenog isteka padne na 20 posto od njenog ukupnog trajanja.

Proces kontrole karata od strane kontrolorskog ili prometnog osoblja također je iznimno jednostavan, na zaslonu aplikacije prikazuje se aktivna karta, vrijeme trajanja i odgovarajući QR kod kojim je moguće skenirati istu.

Gradske vijesti - 2023.