clanak False

Skup podrške Ukrajini u povodu godišnjice agresije

25.02.2023.
U organizaciji ukrajinskog veleposlanstva u Hrvatskoj i suorganizaciji Grada Zagreba, danas je na Trgu bana Jelačića održan mirni skup podrške Ukrajini koja već godinu dana trpi rat i agresiju.

Između ostalih, okupljenima se obratio i gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je podsjetio da su i hrvatski građani u ne tako davnoj prošlosti osjetili strahote rata. Poručio je ukrajinskim izbjeglicama da su uvijek dobrodošli i da za njih uvijek ima mjesta u Zagrebu.

„Ukrajinci u Zagrebu organizirano djeluju preko stotinu godina. Doprinijeli su razvoju i napretku ovog grada kroz povijest, ali i danas. Svim Ukrajincima i Ukrajinkama zahvaljujem što su dio Zagreba. Zahvalio bih i svim Zagrepčanima što ste tako otvorenoga srca prihvatili izbjeglice“, rekao je gradonačelnik.

Osim gradonačelnika i njegovih suradnika, među okupljenima bili su i predstavnici Vlade Republike Hrvatske, saborski zastupnici, zastupnici Europskog parlamenta, veleposlanici akreditirani u Republici Hrvatskoj te članovi brojnih udruga i nevladinih organizacija.

Gradske vijesti - 2023.