clanak False

Stručni skup "Digitalna tranzicija u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju - iskustva, prilike i izazovi"

16.05.2023.
U sklopu manifestacije "Dani dječjih vrtića Grada Zagreba", danas se u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog održava Stručni skup na temu "Digitalna tranzicija u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju - iskustva, prilike i izazovi".

Radi se o skupu koji okuplja veliki broj djelatnika, odgajatelja i ravnatelja dječjih vrtića, a na kojemu sudionici predstavljaju programe i smjernice s ciljem postavljanja što boljih temelja za digitalnu tranziciju predškolskog odgoja i obrazovanja.  

Uoči skupa, okupljene je pozdravio zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet koji je istaknuo da su ulaganja Grada Zagreba u dječje vrtiće bez presedana te kako Grad raznim programima i poticajima podržava njihov rad. „Samo u izgradnju dječjih vrtića, povećanje broja zaposlenika, ali i materijalnih i drugih prava zaposlenika tijekom ove i sljedeće godine uložit ćemo 70 milijuna eura, odnosno više od pola milijarde kuna“, rekao je.

Naglasio je da ovaj skup pruža vrijednu priliku za samo refleksiju, uvid u praksu te nove mogućnosti koje digitalna tranzicija nudi. „Danas su s nama vrsni predavači, stručnjaci i eksperti koji će govoriti o važnosti i mogućnostima digitalne tranzicije u predškolskom odgoju i obrazovanju te iskustvima, prilikama i izazovima koje ona nosi sa sobom.“

Poručio je da će Grad Zagreb, kao osnivači vrtića, i nadalje njima biti pouzdani partner te da će nastaviti s naporima kako bi poboljšali dostupnost vrtića, uvjete rada u vrtićima, jačali i razvijali ljudske potencijale te osigurali sve potrebne uvjete za još kvalitetniji i uspješniji odgojno-obrazovni proces.

Više informacija o 24. Danima dječjih vrtića Grada Zagreba možete pročitati ovdje.  

Gradske vijesti - 2023.