clanak False

Zagrebačkom velesajmu dodijeljena nagrada za izniman doprinos razvoju sajamske industrije

12.07.2019.
1/2
Zagrebački velesajam dobitnik je nagrade 2019. Exhibition World/UFI GED Award, koju mu je dodijelilo Međunarodno udruženje sajmova (UFI - Global Association of the Exhibition Industry) za izniman doprinos razvoju sajamske industrije. 
  
Nagrada je dodijeljena u kategoriji „Industry impact“ za organizaciju stručne međunarodne konferencije pod nazivom „Sajamska industrija – disruptor or disruptee?“, održane na Zagrebačkom velesajmu u lipnju. 
  
Stručni žiri Međunarodnog udruženja sajmova, u čijem su sastavu ključne osobe svjetske sajamske industrije, u svom obrazloženju nagrade ističe kako je međunarodna konferencija Zagrebačkog velesajma održana 05. lipnja 2019. ponudila uvid u važnost i razmjere utjecaja sajmova i evenata u novoj poslovnoj stvarnosti međupovezanih ekonomija, iskorištavanje potencijala sajamske industrije kao izvozne, investicijske i komunikacijske platforme u realnoj i virtualnoj areni. Uz to, konferenciju „Sajamska indutrija – disruptor or disruptee“ opisali su kao savršenu platformu na kojoj su otkrivena i izmijenjena znanja, informacije i novi pogledi na transformaciju sajamske industrije u eri intenzivne digitalizacije. 
  

Gradske vijesti