clanak False

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet označio start 8. Zagrebačkog proljetnog polumaratona ZAGREB21

26.03.2023.
Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet jutros je, ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, označio početak osmog izdanja utrke ZAGREB21 – Zagrebački proljetni polumaraton.

„Trasa polumaratona je i ove godine jako lijepo posložena, po centralnoj osi grada, tako da će trkači vidjeti neke od najljepših zagrebačkih znamenitosti. Nije lako istrčati maraton ili polumaraton i svi trkači koji završe ovu utrku su za mene pobjednici“, rekao je zamjenik Korlaet zaželjevši trkačima sreću i dobar rezultat. Dodao je da je Grad Zagreb pomogao organizatorima koji su oslobođeni svih izdataka vezanih uz privremenu regulaciju prometa dok se održava utrka. 

Na polumaratonu sudjeluje oko 1 500 trkača iz Hrvatske i inozemstva, a neprekidno se održava od 2016. Od prošle godine ova utrka ima status World Athletics Road Label Race i nalazi se u kalendaru Svjetske atletske federacije. Polumaraton se sastoji od 2 kruga različitih duljina – 16,1km i 5km, a postignuti rezultati boduju se u sklopu 1. hrvatske atletske cestovne lige.
 
Polumaraton ZAGREB21 održava se u organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza i AK Maraton 2000, uz podršku Hrvatskog atletskog saveza. 

Gradske vijesti - 2023.