clanak False

Započeli radovi na Sljemenskoj cesti

14.03.2023.
Radovi na Sljemenskoj cesti započeli su danas, od kada će na snazi biti privremena regulacija prometa, koja će ovisno o vremenskim uvjetima trajati oko 4 mjeseca.

Ovo je prvi put da se obnavlja cijela Sljemenska cesta, u dužini od 21 kilometra, što do sada nije bio slučaj. To je deset puta više nego li se to do sada godišnje radilo“, rekao je gradonačelnik Tomašević i najavio izgradnju dodatnih sadržaja na Sljemenu, kao što je adrenalinski park.

Za vrijeme regulacije prometa bit će onemogućeno prometovanje vozila dionicom od Pilane Bliznec, u smjeru sjevera, kao i iz smjera vrha prema gradu. Navedene dionice Sljemenske ceste bit će zatvorene za sav promet, uključujući i vozila ZET-a, od 08:00 do 17:00 sati svakim radnim danom, osim vikenda i blagdana. Pristup vozilima u smjeru Medvedgrada također će biti onemogućen.

Za vrijeme odvijanja radova, za zaposlenike ustanova i privatnih objekata na Sljemenu osigurana je besplatna vožnja Žičarom.

Navedeni radovi obuhvaćaju uređenje i asfaltiranje kolnika na dijelu od pilane Bliznec do Stare Lugarnice, te od Stare Lugarnice do Prilaza kraljičinom zdencu.

Ukupna vrijednost radova je oko 5 milijuna eura, od čega je iz Fonda solidarnosti osigurano oko 4 milijuna eura, sukladno prijavi na poziv „Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području prijevoza oštećenih u potresu na području Grada Zagreba te čišćenje područja pogođenih katastrofom“. Kako bi se iskoristila osigurana sredstva, radove je nužno izvesti u roku u kojemu su dostupna sredstva iz Fonda solidarnosti.

Izvođač radova je Zagrebački holding d.o.o. - podružnica Zagrebačke ceste.

Privremena regulacija prometa dostupna je ovdje.

Gradske vijesti - 2023.