clanak False

Završena cjelovita obnova svih osnovnih škola u Zagrebu

17.01.2023.

Završena cjelovita obnova Osnovne škole Petar Zrinski

Nakon više od dvije godine pohađanja nastave u pet različitih osnovnih škola Grada Zagreba, prošlog su se tjedna učenici i nastavnici vratili u svoju cjelovito obnovljenu Osnovnu školu Petra Zrinskog. Tim povodom, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet, u pratnji ravnateljice Mirjane Jermol, posjetili su i obišli školu. 

Gradonačelnik Tomašević istaknuo je kako je ovom obnovom završena cjelovita obnova svih potresom oštećenih osnovnih škola. Naime, riječ je o petom cjelovito obnovljenom školskom objektu, te devetoj školi koja je otvorena u proteklih godinu dana. 

„Veseli me što je 515 učenika i 78 djelatnika drugo polugodište započelo u obnovljenoj, statički ojačanoj, moderno opremljenoj i osuvremenjenoj zgradi. Vrijednost obnove ove škole je 16,6 milijuna eura  od čega iz Fonda solidarnosti Europske unije očekujemo 13 milijuna eura, pri čemu je dosad već isplaćeno 70% sredstava, odnosno gotovo 9,2 milijuna eura“, kazao je gradonačelnik. 

Zamjenik Korlaet objasnio je kako je obnova školske zgrade obuhvaćala uklanjanje istočne dogradnje građevine te zamjensku izgradnju uklonjenih dijelova, sanaciju krovne konstrukcije i pokrova, sanaciju pročelja s izmjenom vanjske stolarije, uređenje okoliša te uređenje interijera u građevinskom i instalaterskom smislu, sve u skladu s uvjetima konzervatorske zaštite građevine, dok je potresna otpornost zgrade povećana na razinu III. 

Ravnateljica Jermol istaknula je kako je cilj škole, nakon povratka u svoje prostore, nastaviti tamo gdje su stali, ostvarivati uspjehe u radu, te svim dionicima obrazovnog procesa omogućiti osobni i profesionalni rast u suvremeno opremljenoj školi.  

 

Gradske vijesti - 2023.