clanak False

16. prosinca- Zagreb Advent Run - kostimirani sudionici iz 29 zemalja svijeta trče protiv dijabetesa

13.12.2018.
Mnoštvo trkača kostimiranih u vilenjake, sobove, Djedove Božićnjake i druge likove iz mašte i ove će godine protrčati najatraktivnijim adventskim lokacijama u sklopu jedinstvene utrke Zagreb Advent Run.
Kostimirani sudionici, njih čak 2.835 iz 29 zemalja svijeta trčat će u nedjelju, 16. prosinca s početkom u 10 sati. Start i cilj utrke su u Ulici Izidora Kršnjavog, ispred hotela The Westin, a mnogobrojni sudionici, okupljeni u čarobnoj atmosferi zagrebačkog Adventa, čine idealnu priliku za turističkom promocijom grada Zagreba koji je ujedno i suorganizator ove utrke.

Utrka Zagreb Advent Run okupit će maštovito kostimirane sudionike koji će trčati ili hodati (Nordic Walking) 5 ili 10 km najatraktivnijim zagrebačkim lokacijama poput Trga bana J.                 Jelačića, Ilicom te najljepšim zagrebačkim parkom Zrinjevcem. Najbolji i najkreativniji kostimi bit će nagrađeni, a svi sudionici utrke nosit će posebno dizajnirane kapice Djeda Božićnjaka u plavoj boji kojom se obilježava borba protiv dijabetesa, ali i službenoj boji grada Zagreba.         

Utrka je jedini sportski događaj zagrebačkog Adventa, a za sudjelovanjem u njoj potrebno je ponijeti dobru volju te najluđi kostim. Dodatna posebnost ove utrke je njezin humanitarni           karakter koji je ove godine posvećen podizanju razine svijesti o dobrobiti tjelesne aktivnosti za oboljele od dijabetesa. Stoga će i dio sredstava prikupljenih od kotizacija utrke biti doniran Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga kao potpora programima i projektima koje Savez provodi. Organizatori utrke su tvrtka Run Croatia i vodeća hrvatska agencija za odnose s                javnošću i integrirano komuniciranje Millenium promocija, dok je suorganizator Grad Zagreb.

Zbog provođenja mjera osiguranja na dan utrke, 16. prosinca, doći će do izmjena regulacije prometa užeg gradskog središta. Promet će se zatvoriti u prijepodnevnim satima središnjim    dijelom grada kojim utrka prolazi:  Ulica Isidora Kršnjavog – Žerjavićeva – Petrinjska – Đorđićeva – Zrinjevac – Praška – Trg bana Josipa Jeelačića – Ilica, Krajiška – Kordunska – Klaićeva –   Primorska – Deželića - Kačićeva – Kršnjavog. Organizatori utrke unaprijed se ispričavaju građanima zbog mogućih neugodnosti koje će prouzročiti ovakav prometni raspored, ali imajte na umu da se trči za humanitarni cilj.

Gradske vijesti - 2018.