clanak False

Godišnjica otkrivanja spomen-ploče poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima radnicima ZET-a

13.12.2018.
U krugu Zagrebačkog električnog tramvaja, danas je prigodnom svečanošću obilježena 12. godišnjica otkrivanja spomen-ploče poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima – radnicima ZET-a, u okviru koje su položeni vijenci i zapaljene svijeće za branitelje.

Prigodnoj svečanosti prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić. Danas smo se okupili kako bi se prisjetili naših nestalih i poginulih branitelja koji su nam poručili i naučili nas da se domovina i svoj grad ne voli zato što je malen ili velik nego zato što je naš, istaknula je zamjenica, te dodala da je tradicija obilježavanja godišnjice postavljanja spomen-obilježja najmanje što možemo učiniti za njih i njihove obitelji.

Predsjednik Udruge branitelja iz Domovinskog rata Darko Matijević zahvalio se svima koji su došli obilježiti sjećanje na poginule i stradale hrvatske branitelje davši svoj život za našu domovinu.

Uz zamjenicu gradonačelnika, vijence su položili i predsjednik Udruge branitelja iz Domovinskog rata ZET-a, izaslanici predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i ministarstva branitelja, izaslanstvo ZET-a, predvođeno direktoricom Ljubom Žgelom, te članovi obitelji poginulih i nestalih branitelja.

Podsjetimo, u čast dvanaestorici poginulih i tri nestala hrvatska branitelja, 2006. godine postavljena je spomen-ploča, a Udruga branitelja ZET-a zajedno sa Upravom ZET-a svake godine obilježava obljetnicu njezina postavljanja.
 

Gradske vijesti - 2018.