clanak False

Ja sam mali poduzetnik

19.11.2018.
Danas je u Zagrebačkom inovacijskom centru na Velesajmu predstavljena slikovnica Ja sam mali poduzetnik koja na zabavan i slikovit način najmlađima objašnjava kako poduzetništvo funkcionira, a sve s ciljem da se kod djece probudi poduzetnički duh te ih se potakne na poduzetničko promišljanje, ali i upozna s osnovnim pojmovima u poduzetništvu.
Prisutne na promociji slikovnice pozdravila je i zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.
 
Kao prijatelj djece te kao prijatelj i promicatelj poduzetništva, Grad Zagreb s posebnim zadovoljstvom podržava i ovaj projekt. Ako ova slikovnica samo jedno dijete usmjeri na razmišljanje o svojoj budućnosti i kreiranje vlastitih projekata od ideje do realizacije, učinili smo mnogo! Duboko sam uvjerena da će potaknuti ne samo djecu, već i njihove roditelje koji će listajući slikovnicu te u druženju s djecom pronaći dodatnu inspiraciju za neka buduća poduzetnička djelovanja, rekla je zamjenica čestitavši izdavaču - Virtualnom ženskom poduzetničkom centru  te svim poduzetnicama i stručnim suradnicima koji su, istaknula je, nesebično i plemenito prionuli izradi slikovnice.

Slikovnica je besplatna i namijenjena je djeci predškolskog uzrasta te učenicima prvog i drugog razreda osnovnih škola koja žele učiti o poduzetništvu te promišljati na poduzetnički način, ali i njihovim roditeljima.

Želimo hrvatsku djecu naučiti da je jedan od važnijih karijernih izbora svakako poduzetništvo. Gotov smo tri desetljeća u tržišnoj ekonomiji, a mi našu djecu još uvijek ne odgajamo kako se ponašati u toj istoj ekonomiji dok razvijene zemlje zapadnog kapitalizma, primjerice, djecu vrtićke dobi uče kako pokrenuti vlastitu tvrtku, rekla je Sanela Dropulić, autorica poduzetničke slikovnice.

Ja sam mali poduzetnik je prva slikovnica u jugoistočnoj Europi koja uči o poduzetništvu.

Gradske vijesti - 2018.