clanak False

Program Dočeka Nove 2019. na Trgu bana Jelačića

28.12.2018.
Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića i ove godine organizira se spektakularni doček Nove godine, a posjetitelje očekuje raznolika glazbena ponuda i tradicionalni ponoćni vatromet.

Okupljene građane i goste glavnog hrvatskog grada u Novu će godinu uvesti DJ, Četiri tenora uz pratnju Revijskog orkestra te dečki iz Gajnica – bend Hladno pivo.

Zagrijavanje na glavnom zagrebačkom Trgu počet će u 21.30 sati, a okupljene će zabavljati renomirani DJ-i okupljeni u projektu DJ Akademija. DJ Akademija je prva hrvatska škola za DJ- eve, pokrenuta još 2005. i jedina je takva institucija u ovome dijelu Europe. Akademija okuplja renomirane predavače sa golemim iskustvom rada u klubovima, a brojni polaznici koji su završili njihov program imali su prilike raditi u velikim klubovima i na brojnim manifestacijama poput Ultra Europe festivala.

Nakon seta elektronske glazbe na pozornicu stižu Četiri tenora – Đani Stipaničev, Marko Pecotić, Vladimir Garić  i Filip Hozjak. Svoj glazbeni put Četiri tenora započeli su 2016. kada su bili gosti klapama u Lisinskom. Na tom koncertu oduševili su publiku koja ih je ispratila ovacijama i od tada Četiri tenora postala su prava atrakcija ljubitelja klasične, klapske i popularne pjesme. Četiri tenora, uz pratnju Revijskog orkestra i pod dirigentskom palicom Dinka Apellta, izvest će agramerske pjesme.

Uz tradicionalni vatromet u ponoć slijedi i čestitka gradonačelnika Milana Bandića koji će zajedno sa sugrađanima odbrojavati posljednje minute stare godine.

A sve posjetitelje centralnog zagrebačkog trga u Novu 2019. uvest će bend koji ove godine obilježava 30. godina karijere -  Hladno pivo. U prva tri desetljeća ovaj je bend iz Gajnica uspio progurati punk rock na vrhove top lista, iskrojiti glazbenu povijest cijele regije i jedan underground zvuk izvući iz klubova. Na okruglu obljetnicu u svom su gradu već održali niz slavljeničkih koncerata, a kao kruna za 30. rođendan nastupit će i na Trgu bana Jelačića.

Pozivam sve na najbolji tulum u gradu, rekao  je zagrebački gradonačelnik dodavši kako prognostičari najavljuju dobro vrijeme za najluđu noć.

Na konferenciji za novinare prisustvovali su i izvođači Josip Čurković iz DJ Akademije te Đani Stipaničev uime Četiri tenora koji su se zahvalili Gradu Zagrebu na pozivu da nastupaju za Doček Nove. Zoran Subotić, gitarist Hladnog piva je istaknuo kako mu je posebno drago što će godinu u kojoj slave 30. obljetnicu karijere Hladnog piva završiti upravo na Doček Nove 2019. u svom gradu.
 


PROGRAM:

DOČEK NOVE 2019. Trg bana Josipa Jelačića

21:30              DJ Akademija
22:30              Četiri tenora uz pratnju Revijskog orkestra
                       Dirigent Dinko Apellt
00:00              Čestitka gradonačelnika Grada Zagreba
                       Vatromet
00:15              HLADNO PIVO
01:45              Kraj programa
 

Gradske vijesti - 2018.