clanak False

Grad Zagreb Vas poziva da se priključite akciji „Zasadi drvo, ne budi panj!“

18.10.2019.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić potpisao je Pismo namjere vezano uz sudjelovanje u akciji „Zasadi drvo, ne budi panj!“ te se time priključio građanskoj inicijativi „Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj 25., 26. i 27.10. 2019.“ čiji je cilj potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala.

Grad Zagreb, u suradnji sa Zagrebačkim holdingom i Podružnicom Zrinjevac, donirati će preko 550 sadnica stabala kako bi doprinijeli ozelenjavanju urbanih sredina i istaknuli važnost i brojne dobrobiti urbanog zelenila.

Na području naselja Podbrežje, u petak 25. listopada 2019. u 12.00 sati, gradonačelnik Grada Zagreba prisustvovati će sadnji 60 sadnica stabala (28 gledicija i 32 lipe) koje će volonteri i svi zainteresirani građani zajedno zasaditi na javnu površinu. Podružnica Zrinjevac osigurat će sav potreban alat i stručnu pomoć.

Osim sadnje stabala u naselju Podbrežje, Grad Zagreb će građanima podijeliti 500 sadnica stabala (jasena, gloga i likvidambara) koje mogu zasaditi u svojim dvorištima i na privatnim površinama. Podjela sadnica biti će u srijedu 23. listopada 2019. od 08.30 – 12.00 sati na lokacijama tržnica Grada Zagreba - Dolac, Trešnjevka i Utrine. Uz podjelu sadnica, građanima će se dijeliti i leci u kojima će ukratko biti opisane upute za sadnju i održavanje sadnice.

Pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže u ovoj hvalevrijednoj akciji te time podrže sadnju što više stabala diljem Hrvatske jer svako posađeno drvo je značajno, a zajedno možemo napraviti puno!

Aktualnosti