clanak False

Sastanak s delegacijom iz St. Peterburga – sudionicima na projektu "Zagreb runs with twins"

15.10.2018.
Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević danas se u Gradskoj upravi sastala s delegacijom iz St. Peterburga koja je sudjelovala na Zagreb runs with twins, projektu u  sklopu kojeg su jučer trčao Zagrebački maraton.

Projekt je zamišljen kao razmjena trkaćih ekipa u povodu 50. godišnjice prijateljstva Zagreba i St. Peterburga, ali i promocija međunarodne suradnje, turizma i zdravog načina života, naglasio je voditelj projekta Zoran Kalinić.

Potpredsjednik Udruge za atletiku Viktor Tiagunov, koji je jučer također istrčao Zagrebački maraton, pozvao je zagrebačke maratonce na 30. Maraton bijele noći što će se održati 30. lipnja 2019. u Sankt Peterburgu. Trasa prolazi pored najpoznatijih sanktpeterburških muzeja, a  start i cilj je kod Ermitaža. Tako povezujemo sport i kulturu. Glavni direktor Maratona Bijele noći Anton Uik je dodao kako su spremni pomoći sudionicima iz Zagreba za koje će osigurati besplatne vize.

Zamjenica Pavičić Vukičević je izrazila zadovoljstvo ovom suradnjom, pozvavši ih sve i dogodine na maraton, a na kojem se jučer okupilo preko 4000 trkača iz 50 zemalja.

Pročelnica Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava Vesna Šimić još je jedanput istaknula dobre odnose dvaju gradova koji se na tjednoj, ponekad i na dnevnoj bazi intenziviraju pa će tako već u studenome u Sankt Peterburg stići dvije zagrebačke delegacije iz područja kulture i  gospodarstva radi razmjene iskustava.

Gradske vijesti - 2018.