clanak False

Svečana sjednica Skupštine obrtničke komore Zagreb

20.03.2018.

Obrtnička komora Zagreb (OKZ) danas je obilježila 23. Dan komore Zagreb svečanom sjednicom na kojoj su zaslužni obrtnici i oni koji doprinose očuvanju i razvoju obrtništva dobili posebna priznanja.

Svečanosti su nazočili gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić sa suradnicima te brojni visoki dužnosnici i predstavnici ministarstava, Zagrebačke županije i županijskih gradova te ravnatelji obrtničkih škola, predsjednici obrtničkih komora i udruženja obrtnika, institucija i tvrtki s kojima Komora uspješno surađuje te brojni obrtnici.

Hvala vam što ste Grad Zagreb prepoznali kao pouzdanog suradnika i partnera! Zahvaljujući zajedništvu i međusobnomu razumijevanja pronalazili smo rješenja za opstanak više generacija obrtnika. Zagreba bez obrtnika ne bi bilo niti obrtnika bez Zagreba, poručio je gradonačelnik u svome pozdravnom govoru.

Veseli me izvanredna suradnja s lokalnom upravom – Gradom Zagrebom i Zagrebačkom županijom. Jedino se suradnjom postiže uspjeh, a u prošloj godini je otvoreno preko 500 novih obrta, naglasio je Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.

Predsjednik OKZ-a Mirza Šabić je istaknuo da nakon dugog niza godina Obrtnička komora Zagreb bilježi porast svojih članova. Također, želim pohvaliti naše projekte koji su izravna potpora obrtnicima, a odnose se na jeftinije repromaterijale ili usluge. Zbog toga smo izrazito ponosni.

Ana Mandac, pomoćnica ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta je pobrojala aktivnosti Ministarstva, osobito se osvrćući na dodjelu stipendija. Raspisali smo natječaj za učeničko stipendiranje u obrtničkim zanimanjima. Prošle smo godine dodijelili 2 389 stipendija, što je najveći broj ikad dodijeljenih.

Obrtnička komora Zagreb je najbrojnija područna komora s oko 18 000 članova.

Gradske vijesti - 2018.