clanak False

ZET-ovi autobusi za Benkovac, Korčulu i Drniš

19.10.2018.
Ispred Upravne zgrade tvrtke ZET u Ozaljskoj, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i direktorica ZET-a Ljuba Žgela predali su ključeve triju autobusa za javni gradski prijevoz gradonačelnicima Benkovca, Korčule i Drniša, Tomislavu Buliću, Andriji Fabrisu i Josipu Begonji.

Inicijativa da doniramo tri dobro uščuvana autobusa gradovima sa slabijom prometnom povezanosti, u znak solidarnosti, nikla je zajedničkim naporima Grada, ZET-a i Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. To je najmanje što možemo učiniti za naše prijatelje iz Benkovca, Korčule i Drniša, rekao je gradonačelnik Bandić.

Ovim autobusom rješavamo problem takozvanih nerentabilnih linija na rubnim dijelovima našega grada. Nove linije će omogućiti učenicima srednjih i osnovnih škola te ostalim građanima lakši dolazak u sam grad Drniš. Uvjeren sam da će autobus odlično služiti ovoj svrsi, rekao je gradonačelnik Drniša Josip Begonja zahvaljujući Gradu, ZET-u i Ministarstvu na naporima da se ova donacija realizira.

Gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić je dodao da je od same vrijednosti donacije važnija solidarnost koju Grad Zagreb pokazuje manjim gradovima, a naročito onim područjima koja su u Domovinskom ratu bila na prvim crtama. Gradonačelnik Fabriz je istaknuo da će Korčula, kao grad sporta i rekreacije, iskoristiti autobus za sportsku namjenu i prijevoz učenika na novi bazen u tom gradu.

Gradske vijesti - 2018.