clanak False

34. Kup Zagreba u raketnom modelarstvu

19.04.2017.

Unatoč zimskim uvjetima, i ove je godine sredinom veljače održan tradicionalni, sada već 34. po redu Kup Zagreba za djecu i mladež u raketnom modelarstvu i Županijsko natjecanje mladih tehničara u raketnom modelarstvu.

U prohladno nedjeljno jutro u Čehima se, na terenima ZK "Aerotika", okupio velik broj djece i mladih, natjecatelja iz klubova te osnovnih i srednjih škola: ARAK Dubrava, CTK Dubrava, MMK Savica, ZK Trnje, MMK Rudi, LK Sokol, RD Zagreb, OŠ Velika Mlaka, CTK Velika Gorica, te OŠ Frana Krste Frankopana iz Zagreba. Njih 34 natjecalo se u kategorijama "Rakete s trakom S3A" i "Rakete s padobranom S6A". Iako promrzlih ruku, mladi raketaši postigli su jako dobre rezultate. Ekipe Arak Dubrave i RD Zagreb ponovno su bile najbolje u kategoriji osnovnih škola, dok je u kategoriji srednjih škola (rakete s trakom i padobranom) najuspješnija bila ekipa MMK Savica.

Prvo ovogodišnje druženje mladih zaljubljenika u rakete proteklo je u dobrom raspoloženju, a svi klubovi dobili su priznanja za sudjelovanje i čestitke za dobre rezultate i lijepo i sportsko ponašanje.