clanak False

INOVA-MLADI po dvanaesti put u Zagrebu

19.04.2017.

Početkom svibnja u Zagrebu je, u prostorima Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održana 12. po redu tradicionalna izložba inovacija učenika zagrebačkih osnovnih, srednjih škola i studenata s međunarodnim sudjelovanjem – INOVA-MLADI 2012. Program je to tehničke kulture koji Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport svake godine sufinancira kao program od posebnog interesa za Grad Zagreb. Zajednički su ga organizirali Savez inovatora Zagreba, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Savez udruga pedagoga tehničke kulture Zagreba, Udruga inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačke udruge mladih inovatora s ciljem poticanja daljnjeg razvitka inovatorstva mladih u našem gradu.

Najveća izložba inovacija mladih u RH i cijeloj regiji ove je godine okupila čak 347 izlagača iz 65 škola, fakulteta i udruga koji su predstavili 233 inovacije. Pored domaćina, svoje radove izložili su i gosti iz cijele Hrvatske (Osijek, Beli Manastir, Dugo Selo, Sesvete, Samobor, Karlovac, Rijeka, Knin, Imotski, Ogulin, Vukovar) i inozemstva (Sarajevo, Banja Luka, Prijedor, Maribor).

Najboljim radovima ocjenjivački sud je dodijelio medalje i atraktivne posebne nagrade, koje su natjecateljima uručene na prigodnoj svečanosti 18. svibnja.