clanak False

Rakete s padobranom i rakete s trakom po 19. put iznad Čeha

19.04.2017.

U Čehima nadomak Zagreba, tradicionalnom okupljalištu najmlađih raketaša, i ove je godine sredinom lipnja održano Otvoreno prvenstvo Zagreba u raketnom modelarstvu za djecu i mladež, 19. po redu. Natjecanje, u organizaciji Zagrebačkog zrakoplovno tehničkog sveza Rudolfa Perešina i uz financijsku potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, odvijalo se u dvije kategorije – rakete s padobranom i rakete s trakom za učenike osnovnih i srednjih škola.

U ekipnoj konkurenciji osmoškolaca najbolje je rezultate postigao ARAK Dubrava – i u kategoriji raketa s trakom i u kategoriji raketa s padobranom, dok je u konkurenciji srednjih škola najbolja, također u obje kategorije, bila ekipa KTKG Garešnica.

Među pojedincima u konkurenciji osnovnih škola najviše uspjeha imali su Matija Hanževački (ARAK Dubrava – rakete s trakom) i Nikola Lobor (ARAK Dubrava – rakete s padobranom).

U pojedinačnoj konkurenciji srednjoškolaca najbolji su bili Jakov Cesar (DPTK  Varaždin – rakete s trakom) i Antonio Hlebec (KTKG Garešnica – rakete s padobranom).

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovale su ekipe i pojedinci iz: ARAK Dubrava Zagreb, O. Š. Garešnica, CTK Dubrava Zagreb, AK Međimurje Čakovec, DPTK Varaždin, O. Š. Nova Rača, ZK Aerotika, CTK Velika Gorica, ZK Trnje, LK Sokol, RD Zagreb, O. Š. F. K. Frankopan, KTKG Garešnica, MMK Rudi, MMK Savica i KMT SŠ Obrovac.