clanak False

Zagreb Radio Fest po četrnaesti put

19.04.2017.

Zagreb Radio Fest je strukovni sajam, tradicionalna manifestacija koja svake godine u rujnu – počevši od 1999. – okuplja veliki broj domaćih i inozemnih radioamatera i ostalih zaljubljenika u elektrotehniku, elektroniku ili informatiku, a privlači i sve one koji se bave sličnim djelatnostima. Ovog rujna održan je po četrnaesti put, u organizaciji Zagrebačkog radioamaterskog saveza i uz financijsku podršku Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport kao program od posebnog interesa za Grad Zagreb.

Glavni mu je cilj, kako naglašavaju organizatori, promicanje tehničke kulture, edukacija mladih, izmjena stručnih iskustava i poticanje natjecateljskog duha. On, ujedno, pruža priliku zainteresiranima da na sajmu rabljene opreme po promotivnim cijenama nabave i upotpune telekomunikacijsku, elektroničku, informatičku ili drugu opremu. 

Svojom ponudom stručnih sadržaja i opreme te brojem domaćih i inozemnih izlagača Zagreb Radio Fest se uvrstio visoko na ljestvici najpoznatijih europskih radioamaterskih sajmova, kao što su Friedrichshafen u Njemačkoj, Pordenone u Italiji, Laa u Austriji, Schoprun u Mađarskoj ili Holice u Češkoj čiji su se članovi predstavili i ove godine na zagrebačkom Jarunu.

U prisutnosti brojnih predstavnika radioamaterskih asocijacija, stranih i domaćih izlagača, poduzetnika koji se bave konstrukcijama ili distribucijom telekomunikacijske opreme ovogodišnji Zagreb Radio Fest otvorenim je, nakon pozdravnoga govora, proglasio predsjednik Zagrebačkog radioamaterskog saveza Boris Vrbanović.

Otvorenju su, među ostalim gostima, prisustvovali i prof. dr. sc. Ante Markotić, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture, Madeleine Wolf, voditeljica Odjela za tehničku kulturu te Maja Petrić i Mirko Banjeglav, stručni savjetnici za tehničku kulturu u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport.