clanak False

Dani tehničke kulture Grada Zagreba

19.04.2017.

Pokazati građanima Zagreba na jednom mjestu što se u okviru nje radi, čime se njezini članovi bave i zašto je važna djelatnost tehničke kulture za koju Grad Zagreb redovito svake godine izdvaja proračunska sredstva, bila je osnovna namjera manifestacije “Dani tehničke kulture” koja je, na poticaj i uz financijsku potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport početkom rujna (9. i 10.) održana u zagrebačkom SRC-u Jarun. Pored toga, organizator – Zagrebačka zajednica tehničke kulture – željela je djeci i mladima, ali i njihovim roditeljima, pokazati kako mogu zanimljivo i korisno provoditi slobodno vrijeme i nadopunjavati svoja znanja stečena u školi učeći razne tehničke vještine i aktivnosti koje se njeguju u 13 strukovnih granskih saveza i više od 150 njihovih udruga i nekoliko centara tehničke kulture.

Pod velikim šatorom postavljenim uz Dom tehnike na Jarunu predstavljena je djelatnost svih saveza i njihovih članica, rezultati njihova višegodišnjeg rada kao i brojna priznanja i nagrade osvojene na najprestižnijim natjecanjima u zemlji i diljem svijeta.

Održane su, također i radionice i pokazne edukativne vježbe koje su vrlo zainteresirano pratili najmlađi posjetitelji ove manifestacije.

U prisutnosti većeg broja građana i učenika osnovnih škola te predstavnika političkog života Grada Zagreba – Davora Bernardića, predsjednika Gradske skupštine i Milana Bandića, gradonačelnika Grada Zagreba – ovogodišnje “Dane tehničke kulture” simbolično je proglasio otvorenima volonterski veteran tehničke kulture Ivan Špiljak, predsjednik Kluba mladih tehničara iz zagrebačke Dubrave.

Otvorenju su, također, prisustvovali i prof. dr. sc. Ante Markotić, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture te Božica Šimleša, zamjenica pročelnika, Madeleine Wolf, voditeljica Odjela za tehničku kulturu i Maja Petrić i Mirko Banjeglav, stručni savjetnici za tehničku kulturu u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport.