clanak False

AMBIENTA – od 11. do 15. listopada

11.10.2017.
U kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma danas je otvoren 44. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije – AMBIENTA, na kojem će od 11. do 15. listopada u šest paviljona Zagrebačkog velesajma biti predstavljene tematske cjeline ambiDOM – sve vrste namještaja, parketi, vrata, prozori i dekori, DESIGN Zone – zona ultimativnih dizajnerskih dostignuća domaće industrije namještaja, ambiPRO – materijali, oprema i strojevi, te ambiENERGO – biomasa i peleti. Sajam je otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković poručivši, između ostalog, da Hrvatska drvna industrija ima ogromnu perspektivu, ali naglasak treba staviti na prerađivanje, na dodanu vrijednost, odnosno treba smanjiti izvoz drvne sirovine.
 
Gradonačelnik Milan Bandić tom je prilikom istaknuo dugu i respektabilnu povijest održavanja AMBIENTE – sajma koji uživa status najvažnijeg poslovnog događaja na području drvne industrije u Hrvatskoj, a okuplja domaće i međunarodne proizvođače drvno-prerađivačke industrije i dizajna. Njegovo održavanje je od nacionalne važnosti za gospodarstvo grada Zagreba ali i cijele Hrvatske.
 

Čestitavši organizatoru Zagrebačkom velesajmu i svim partnerima Sajma na već sada vidljivo uspješnoj priči, gradonačelnik je istaknuo da će ovaj događaj još čvršće pozicionirati Zagreb na međunarodnom poslovnom tržištu kao nezaobilazno mjesto za stvaranje poslovnih prilika. Gradonačelnik je, također, zaželio dobrodošlicu renomiranim europskim proizvođačima iz 23 zemlje koji su ovaj Sajam prepoznali kao dodatnu priliku da se predstave i uspostave nove poslovne veze, te izrazio nadu da će i iduće godine izlagati na AMBIENTI.
 
Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović napomenuo je da 68% proizvoda hrvatske drvne industrije odlazi u izvoz, a zapošljava 20.000 ljudi. U prvih šest mjeseci ove godine suficit te grane iznosi 250 milijuna eura, a lanjski vanjskotrgovinski suficit iznosio je 527 milijuna eura.
 
 

Gradske vijesti - 2017.