clanak False

Sutra humanitarni koncert Mali dom za velike ljude

26.02.2013.

 

(Hina) - U povodu završetka humanitarne akcije "Mali dom za velike ljude", kojom se želi prikupiti novac za preuređenje bivšega dječjeg vrtića u zagrebačkoj Dubravi u dom za odrasle s autizmom, sutra će se u Dvorani Dražena Petrovića održati humanitarni koncert na kojem će nastupiti mnogi glazbenici.
Humanitarnom akcijom prikuplja se novac za preuređenje bivšega dječjeg vrtića u zagrebačkoj Dubravi u stacionar - dom sa četiri stambene zajednice za osobe s autizmom i njegovo opremanje. Procijenjena vrijednost obnove krovišta te opremanja novoizgrađene jedinice stacionara prilagođenom opremom za kupaonice, blagovaonice, medicinskom opremom, pomagalima i didaktičkom opremom jest 1,5 milijuna kuna.


Na koncertu koji počinje u 20 sati nastupit će Nina Badrić, Neno Belan, Marija i Ivana Husar, Luka Nižetić, Maja Šuput, Ivanka Boljkovac, Lana Jurčević, Miroslav Škoro, Neda Ukraden, klapa Kampaneli te grupe Baruni i Divlje jagode.
"Ova humanitarna akcija ulijeva nadu u budućnost i daljnji razvoj, u dovršetak projekta transformacije Centra za autizam, nadu da centar uoči svoje 30. godišnjice doživljava svoj preobražaj", istaknuo je ravnatelj Centra za autizam Ivica Dokleja. Zahvalio je gradu Zagrebu što se uključio u akciju, a zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću uručio je zajedničku sliku svih korisnika stacionara. "Nekada je to bio nužan smještaj za 68 korisnika, a sutra će to biti pravi dom za 25 korisnika s potrebom visoke razine podrške", dodao je.
Podsjetivši da u Hrvatskoj živi 8000 osoba s autizmom, predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić naglasio je da je ta humanitarna akcija nešto što ljude treba učiniti mnogo svjesnijima nego što su bili.


Istaknuvši da su dvije trećine centra adaptirane zahvaljujući novcu grada Zagreba, izrazio je nadu da će se 2. travnja, kada se obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu, naći u obnovljenim prostorijama s novom opremom i da će se vidjeti što se postiglo tom akcijom.
"Hrvatska pokazuje da i u doba najveće krize i siromaštva ima veliko srce", dodao je.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da je najveći dar koji čovjek može imati darivati druge. "Nema većih prioriteta od pomoći bolesnima", poručio je.
Anita Dražetić, predsjednica Udruge "Kišni čovjek" koja je organizirala akciju, rekla je kako vjeruje da će akcijom prikupiti potreban novac kako bi "zajedničkim snagama mogli dovršiti stambenu cjelinu".


U sklopu humanitarne akcije "Mali dom za velike ljude" 27. siječnja otvoren je i humanitarni telefon na kojemu građani do 27. veljače pozivom na broj 060 9009 mogu donirati pet kuna.
Ulaznice po cijeni od 50 kuna u prodaji su na svim prodajnim mjestima Eventima i online: www.eventim.hr.


Gradske vijesti - 2013.