clanak False

Obilazak Francuskog paviljona

19.03.2013.

 

U društvu sa zamjenicom Jelenom Pavičić Vukičević, predstavnicima Sveučilišta, Studentskog centra, izvođača radova, te suradnika, gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas Francuski paviljon na kojemu su u tijeku radovi na temeljitoj obnovi, ukupne vrijednosti oko 10,5 milijuna kuna.


Do otvaranja Paviljona doći ćemo ovdje još barem dvaput: 19. travnja da vidimo kako teku radovi, a najkasnije 1. svibnja, opet ćemo se naći i to u prigodi dovršetka prve faze obnove - rekao je gradonačelnik Bandić, spomenuvši da obnova traje od 2009., da je bilo poteškoća i zastoja u radovima, te naglasio da će svaka kuna i lipa za radove od strane Grada biti uplaćena na vrijeme. Kako bi sve teklo prema planu, te kako bi svatko od investitora (Grad, Sveučilište i Studentski centar) imali pravovremene i redovite informacije, prema najavi gradonačelnika, od sutra će na gradilištu dežurati mjerodavni gradski službenik.


Paviljon je otvoren 14. travnja prije 75 godina – rekao je prorektor Zagrebačkog sveučilišta i koordinator projekta Bojan Baletić , dodavši da obnova neće biti dovršena do tog datuma, ali da će biti dosta blizu toga. Rekao je, također, da je „stari“ paviljon bio sezonske namjene, a da će nakon obnove moći biti u funkciji bez prestanka i to za razne izložbe i predstave. Projektant obnove Alan Braun napomenuo je da se prilikom obnove u svakom trenutku posebno pazilo da se ne zadire u izvorni projekt, konstrukciju i izgled Paviljona.


Gradske vijesti - 2013.