clanak False

Bandić s koordinatorima Europskog tjedna mobilnosti biciklima na Bundek

27.06.2013.


(Hina) - Sudionici godišnjeg sastanka nacionalnih koordinatora Europskog tjedna mobilnosti danas su sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem razgledavali Zagreb vozeći se biciklima od zgrade Gradske uprave do jezera Bundek. 

Gradonačelnik Bandić na Bundeku je bicikliste počastio pićem, a nakon obilaska tog zagrebačkog jezera biciklisti su se odvezli do Biciklističkog informativnog centra u Tomašićevoj 10. 

Grad Zagreb je domaćin i suorganizator godišnjeg sastanka nacionalnih koordinatora Europskog tjedna mobilnosti koji se jučer i danas održavao u Europskom domu. Na sastanku s temom "Čist zrak - Vi ste na potezu" sudjelovalo je 15-ak koordinatora europskih država, predstavnika Europske komisije - glavne direkcije za okoliš i transport te predstavnika Eurocities-a, organizacije koja predvodi konzorcij koji je nositelj projekta Europski tjedan mobilnosti. 

Bandić je novinarima izjavio da je Zagreb domaćin sastanka zato što je lani proglašen pobjednikom Europskog tjedna mobilnosti. Izrazio je zadovoljstvo što su predstavnici Europske komisije za zaštitu okoliša danas ovdje te što će obići rutu do Bundeka kako bi "ljudi vidjeli kako u Zagrebu funkcioniraju biciklističke staze". 

Dodao je da su sinoć završili večer s drugom komisijom, koja dodjeljuje "Zlatni cvijet Europe" gdje je Zagreb između 2.400 gradova ušao u konkurenciju 11 gradova. Odluka će biti donijeta u rujnu u Belgiji, a Bandić je izrazio uvjerenje da će jedan od cvjetova zlatnog, srebrnog ili brončanog sjaja doći u Zagreb. 

Istaknuo je kako to predstavlja dodatnu obavezu za grad da vodi računa o zaštiti okoliša, mobilnosti, dostupnosti svim ljudima, u čemu, ustvrdio je, Zagreb prednjači. 

Gradonačelnik je pozvao Sindikat biciklista da se pridruže suradnji s udrugom Moj bicikl kako bi se, što se biciklističkih staza tiče, popravilo ono što je pogrešno napravljeno te napravilo ono što nije napravljeno.


Gradske vijesti - 2013.