HR EN

Gradonačelnik odgovara

Facebook Twitter YouTube

Tamara Vučković Manojlović kod gradonačelnika

10.1.2017 15:48:28
www.zagreb.hr
U povodu večerašnje predstave Shakespearovog Hamleta u Hrvatskome narodnom kazalištu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, u društvu sa zamjenicom Vesnom Kusin i  suradnicima, u Gradskoj je upravi primio Tamaru Vučković Manojlović, direktoricu Jugoslovenskoga dramskog pozorišta iz Beograda i Dubravku Vrgoč, intendanticu zagrebačkog HNK.

O značaju večerašnje predstave za obnavljanje odnosa dviju važnih kulturnih institucija te o mogućim budućim koprodukcijama gošće su upoznale gradonačelnika, a kako se čulo, u okviru recentne suradnje dviju kazališnih kuća u Zagrebu je u siječnju 2016. izveden Molièrov Uobraženi bolesnik, a u lipnju 2015. u Beogradu Krležin Vučjak.

Zahvalivši gradonačelniku i Zagrepčanima na dobrodošlici, direktorica Vučković Manojlović je istaknula kako je zadovoljna interesom publike za večerašnju predstavu te da se ključ uspjeha krije u odličnoj suradnji HNK i JDP.

Nakon pauze od 30 godina, izuzetno nam je drago što u Zagrebu s adaptacijom, možda i najpoznatije, Shakespeareove drame gostuje JDP. U narednim sezonama moramo njegovati dobre odnose i nastaviti suradnju. Interes za naše predstave je uvijek velik, a sudeći po broju prodanih ulaznica, on ni u Zagrebu ne izostaje,  rekla je direktorica Vučković Manojlović.