clanak False

Sastanak s gradonačelnikom Vukovara

Grad Zagreb pružit će logističku podršku održavanju Sinjske alke 6. svibnja u Vukovaru, dogovoreno je na današnjem sastanku u Gradskoj upravi.
23.02.2017.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić  sa suradnicima danas je u Gradskoj upravi primio delegaciju Grada Vukovara, na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom.

Na radnome sastanku, gosti su zagrebačkog gradonačelnik izvijestili da će se svečana Sinjska alka održati 6. svibnja u Vukovaru. Ta će svečanost  simbolično povezati Vukovar i Sinj, Slavoniju i Cetinsku krajinu, odnosno sve građane Republike Hrvatske u međusobnome razmjenjivanju dobrih i pozitivnih iskustava, rekao je gradonačelnik Ivan Penava te je od  Zagreba – grada prijatelja Vukovara zatražio logističku pomoć.

Na sastanku je dogovoreno da se Grad Zagreb u manifestaciju uključi logistički te da osigura tribine i boksevi za konje. Sva raspoloživa sjedišta i boksevi s Hipodroma će se 6. svibnja montirati u Vukovaru, rekao je gradonačelnik Bandić napominjući kako je ovo velika čast za Vukovar, ali i za svakog građanina koji Hrvatsku osjeća svojom zemljom. Ovo je mali znak pažnje za  ono što je Vukovar kao simbol hrvatskog otpora i kao grad heroj zaslužio.

Također, gradonačelnik Bandić je najavio da će još tijekom dana  kolegi Penavi uručiti Zaključak kojim se za obnovu vukovarskog vodotornja odobrava 500 000 kuna.

Održavanjem Alke u Vukovaru, u njezinoj tristodvogodišnjoj  povijesti ovo će biti  4. put da se trči izvan Sinja.  Zbog jednog Sinjanina koji je pušten iz zatvora,  Alka se 1832. trčala u Splitu,  u Beogradu 1922. zbog vjenčanja Aleksandra Karađorđevića I.,  kralja Srba, Hrvata i Slovenaca i rumunjske princeze Marije te  12. svibnja 1946.  u Zagrebu u povodu III. kongresa USOJ-a.

Ova povijesna priča je priča o zajedništvu, zaključio je vukovarski gradonačelnik.


Gradske vijesti - 2017.