clanak False

Međunarodna konferencija o mentalnom zdravlju "Klijent u središtu"

Klijent u središtu naziv je dvodnevne Međunarodne konferencije o zaštiti mentalnog zdravlja koja se održava u hotelu Westin.
09.03.2017.

Klijent u središtu naziv je dvodnevne Međunarodne konferencije o zaštiti mentalnog zdravlja koja se održava u Hotelu Westin. Konferenciju je otvorio predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov, a uz njega, na otvaranju su govorili gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak i savjetnik za Twinning program koji se provodi u Hrvatskoj Hugo Koetsier.

Na konferenciji sudjeluje veliki broj stručnjaka iz cijeloga svijeta, a u središtu je klijent, odnosno korisnik zdravstvene skrbi, pa tako uz stručnjake sudjeluju i udruge pacijenata iz cijeloga svijeta kojima se pruža mogućnost razmjene informacija , povezivanja s drugim zemljama i dobivanja inovativnih ideja.

Zaželjevši sudionicima uspješan rad i izmjenu iskustava, gradonačelnik Bandić istaknuo je kako vjeruje da će nove spoznaje koje će donijeti ova međunarodna konferencija pridonijeti boljem razumijevanju mentalnog zdravlja, kao i boljem razumijevanju potreba oboljelih.
Ponosan sam jer je svojim  aktivnostima, osiguravanjem brojnih nadstandarda, Grad Zagreb postao predvodnikom u promicanju mentalnog zdravlja u zajednici, osiguravajući pri tom visoki standard zdravstvene usluge, programe zaštite i unapređenja mentalnog zdravlja djece i mladih i posebno osjetljivih skupina, ali i podržavajući programe protiv stigme mentalnih poremećaja i u cilju ostvarivanja svih prava oboljelih i njihove rehabilitacije. Grad Zagreb planira pokrenuti i mobilne psihijatrijske timove kao dodatnu skrb za pacijente s mentalnim poremećajima, rekao je gradonačelnik.

Konferenciju organizira Hrvatski zavod za javno zdravstvo zajedno s nizozemskim Trimbos institutom, Hrvatskim liječničkim zborom – Hrvatskim društvom za kliničku psihijatriju i Hrvatskim psihijatrijskim društvom, u partnerstvu s Europskom mrežom pružatelja usluga zaštite mentalnog zdravlja u zajednici (EuCoMS), a održava se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Ministarstva zdravstva te pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora.

Gradske vijesti - 2017.