clanak False

Primopredaja prostora Centra za pružanje usluga u zajednici Savjetovalište Luka Ritz

Gradonačelnik Milan Bandić danas je Andreji Ninić, privremenoj ravnateljici Centra za pružanje usluga u zajednici Savjetovalište Luka Ritz uručio ključeve novog prostora u Ulici Ljudevita Posavskog
21.04.2017.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je Andreji Ninić, privremenoj ravnateljici Centra za pružanje usluga u zajednici Savjetovalište Luka Ritz uručio ključeve novog prostora u Ulici Ljudevita Posavskog.

Centar nosi ime Luke Ritza  koji je kao maturant 12. lipnja 2008. preminuo od posljedica fizičkog nasilja u Gavranovoj ulici na Bundeku.

Prije pola godine  je došla  Lukina mama Suzana i rekla kako bi željeli novi i bolji prostor za Savjetovalište Luka Ritz, a koji bi bio dostupan osobama koje se otežano kreću te osobama s invaliditetom, rekao je gradonačelnik Bandić. Novi prostor se proteže na 230 m2, sadržava uredske prostorije i multifunkcionalnu dvoranu, a u potpunosti je prilagođen osobama s invaliditetom. Ključeve prostora smo odlučili  predati upravo danas, dan uoči Lukinog rođendana.  Iako znamo da gospođi i gospodinu Ritz  sina nitko i ništa ne može nadoknaditi,  svaka nova akcija koja odvraća od nasilja im puno znači i čini ih sretnima.

Centar za pružanje usluga u zajednici Savjetovalište Luka Ritz je javna ustanova, a osnovana  je 2014. Odlukom Gradske skupštine, rekla je privremena ravnateljica Ninić te je dodala da su formalni uvjeti ispunjeni te da slijedi ishođenje licencije koja je preduvjet za početak rada Ustanove. Pružanje psihosocijalne podrške, savjetovanje i osnaživanje djece i mladih s poteškoćama u ponašanju, unapjređivanje roditeljskih vještina i stjecanje kompetencija odgovornoga i učinkovitog roditeljstva su glavni ciljevi Ustanove, istaknula je ravnateljica.

Jako smo ponosni na Ustanovu koja će profunkcionirati u dogledno vrijeme, rekla je Suzana Ritz te je zahvalila svima koji su na bilo koji način sudjelovali u njezinu stvaranju.

Kako se čulo, radovi su obuhvatili cjelovito uređenje interijera objekta, sanaciju pročelja, vanjske stolarije i krovišta. Uz zgradu je uređeno manje dvorište te pješčaki i kolni pristup objektu.
 


Gradske vijesti - 2017.