clanak False

Od 16. do 22. rujna Europski tjedan mobilnosti

Potpisivanjem Povelje o pristupanju Europskom tjednu mobilnosti 2010.  zagrebački gradonačelnik Milan Bandić označio je jutros početak niza događanja koja će se do 22. rujna, pod motom Putuj pametnije – živi kvalitetnije odvijati u sklopu ovogodišnjeg Tjedna mobilnosti.
16.09.2010.

 

Potpisivanjem Povelje o pristupanju Europskom tjednu mobilnosti 2010. i predstavljanjem programa aktivnosti, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić označio je jutros u kino dvorani Tehničkog muzeja početak niza događanja koja će se do 22. rujna, pod motom Putuj pametnije – živi kvalitetnije odvijati u sklopu ovogodišnjeg Tjedna mobilnosti.

U organizaciji Europske komisije, tijekom Tjedna gradovi se promoviraju postojeće strategije i najbolje prakse vezane uz održivi promet i mobilnost, razmjenjuju iskustva i promišljaju nove dugoročne mjere za kvalitetniji život građana. Zagreb se, četvrtu godinu zaredom prijavljuje za Mobility Award, nagradu koja se dodjeljuje gradovima za najuspješniju organizaciju sedmodnevne kampanje i onima koji su po pitanju mobilnosti učinili najveći iskorak.

U tom smislu Grad Zagreb ostvaruje zapažene rezultate, pa uvijek u među 10 najboljih, a 2008. osvojio je drugo mjesto u konkurenciji od više od 2000 europskih gradova.

Koordinaciju programskih aktivnosti potpisuju Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Zagreba, a brojna su događanja organizirana u suradnji gradskih ureda, zavoda i službi, podružnice ZG Holdinga - ZET, Udruge Bicikl, Zg športskog saveza za osobe s invaliditetom, Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, Tehničkim muzejom, JU Parkom prirode Medvednica, HŽ-om i dr.