clanak False

100. rođendan gospođe Ane Razum

S krunom na glavi, jer ipak su dani Fašnika, a ona, kako je rekla prvi put navršava 100 godina, gospođa Ane Razum proslavila je rođendan u društvu s gradonačelnikom i četiri generacije rodbine, među kojima je bio i najmlađi član, pranećak Fran...
21.02.2011.


S krunom na glavi, jer ipak su dani Fašnika, a ona, kako je rekla prvi put navršava 100 godina, gospođa Ane Razum proslavila je u nedjelju rođendan u društvu s gradonačelnikom Milanom Bandićem i četiri generacije rodbine, među kojima je bio i najmlađi član, pranećak Fran koji je od tete Ane mlađi puno stoljeće.

U veseloj atmosferi, baka Ane ispričala je kako jede sve, sama kuha, za Božić je ispekla odličnu orahnjaču, a od hrane najviše voli meso. Popit će i čašu dobrog vina, rado igra šah i redovito pobjeđuje, a mirovinu je, prije 45 godina dočekala kao ekonom u dječjem vrtiću u Vlaškoj. Čita bez naočala i sretna je što je upoznala gradonačelnika koji je zaželio zdravlja, veselja i još puno ovakvih sureta, a sljedeći je dogovoren za godinu dana na proslavi 101. rođendana.

Inače, kako je rekao gradonačelnik, u Zagrebu živi tristotinjak ljudi koji su navršili 100 godina. Najstarija je bila gospođa Sukanec koja je lani preminula u 107. godini, a gradonačelnik nikada nije odbio poziv na rođendan tim, kako je rekao, najmudrijim sugrađanima.


Gradske vijesti - 2011.