clanak False

Bambino kup na Bundeku

01.04.2012.


U sklopu 11. Sajamske priredbe Proizvodi hrvatskog sela, koja se održava na zagrebačkom jezeru Bundeku, u organiziaciji Hrvatske poljoprivredne agencije u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo i Udrugom klaster, održan je 4. Kup mladih uzgajivača teladi, takozvani Bambino kup, u kojem se natjeću mladi uzgajivači teladi Zagrebačke županije i grada Zagreba.

Nagrade mališanima, među kojima je bio i najmlađi uzgajivač, četverogodišnji Jakov Popović iz Brezovačke zeline, dodijelili su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barač. Cilj Bambino kupa je nastavak obiteljske tradicije uzgoja goveda i bavljenja govedarskom proizvodnjom.

Gradonačelnik Bandić se obratio mladim poljoprivrednicima s riječima podrške ali i pohvale, uz napomenu kako se nada da će i mladi naraštaji krenuti koracima roditelja jer su, kako je rekao, jaka poljoprivreda i stočarstvo okosnica uspješnog društva.

Podršku Kupu, ali i veliko zanimanje za samo natjecanje, pokazali su brojni posjetitelji, većinom roditelji i djeca iz Grada i Županije koji su glasnim navijanjem bodrili svoje favorite, a zlatna medalja dodijeljena je svim sudionicima.


Gradske vijesti - 2012.