clanak False

Zagrebačko proljetno čišćenje_rezime

19.04.2017.

U Gradu Zagrebu, već tradicionalno, kontinuirano se provodi proljetna akcija čišćenja i uređenja Grada, u kojoj pored sudjelovanja nadležnih ureda Gradske uprave sudjeluju i podružnice Zagrebačkog holdinga, d.o.o.

Putem aplikacije e–redar komunalni redari prijavljuju i evidentiraju nepravilnosti uočene na terenu, a te iste nepravilnosti prosljeđuju nadležnim službama za sanaciju od 05. ožujka do 19. travnja 2012. evidentirani i obrađeni su slijedeći nedostaci:

- Evidentirano je 165 lokacija glomaznog otpada, od toga je sa 156 lokacija uklonjen otpad, dok ih 9 čeka na odvoz.

- Sanirano je 24 spremnika za otpad. Sa 29 lokacija sanirana su onečišćenja javnih zelenih površina, dok ih je još 16 aktivnih i čeka na sanaciju.

- Evidentirano je 320 oštećenja javno prometnih površina.

- Evidentirano je 123 lokacija na kojima se nalaze neispravni stupići i ograde, od toga ih je sanirano 3. Također je sanirano 7 oštećenih nadstrešnica i 5 urbanih oprema i uređaja.

- Na 71 lokaciji evidentirana su oštećenja javnih zelenih površina. Sanacija je izvršena na njih 44 dok je 27 aktivnih i čeka sanaciju.

- Na 40 lokacija uočena su oštećenja parkovne opreme od toga je 20 sanirano dok ostatak čeka sanaciju.

- Evidentirano je 17 oštećenih poklopaca DTK mreže, te 37 natpisnih ploča od kojih je 7 sanirano.

Ove godine Grad Zagreb, sa svojim uredima sudjeluje u Akciji „Zelena čistka“ – Jedan dan za čisti okoliš, koja se pod pokroviteljstvom Predsjednika RH, a i uz podršku Europskog parlamenta održava dana 21. travnja 2012.