clanak False

Zamjenica gradonačelnika primila sudionike Comenius projekta

23.05.2012.


Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević primila je danas u Gradskoj upravi sudionike Međunarodnog Comenius projekta JOIN HANDS AND HUG EUROPE – učenike i profesore iz zemalja partnera Projekta: Turske, Poljske, Velike Britanije, Italije, Litve i Češke, te učenike i profesore Osnovne škole Žitnjak, koordinatora Projekta.

Uz zahvalu Gradu na podršci i gostoprimstvu, ravnatelj OŠ Žitnjak Tomislav Barun istaknuo je da je Comenius multilateralno školsko partnerstvo program obrazovanja Agencije za mobilnost i programe EU u kojemu mogu sudjelovati vrtići, osnovne i srednje škole. Cilj Projekta, koji je pokrenula naša profesorica engleskog jezika Ivana Čale, razmjena je učenika i profesora s partnerskim školama iz različitih zemalja, dodao je ravnatelj, a potiče učenje stranih jezika, naglašava važnost kulturalne i lingvističke raznolikosti, suzbija nasilje, te povećava motivaciju i kreativnost učenika kroz zadatke vezane uz temu interkulturalnosti.

Zamjenica gradonačelnika zaželjela je gostima zagrebačke škole dobrodošlicu i ugodan boravak u Zagrebu i Hrvatskoj, ujedno čestitavši profesorima i učenicima OŠ Žitnjak na uloženom trudu na temelju kojega su postali koordinatori ovoga hvalevrijednoga Projekta. Nadam se da će vaš pozitivni primjer utjecati i na druge škole da se uključe u ovaj ili slične projekte koji razvijaju multikulturalnu suradnju, dodala je Jelena Pavičić Vukičević.

Kako se čulo, Projekt je započeo u kolovozu 2011., trajat će do kraja srpnja 2013., a OŠ Žitnjak, na temelju svog programa na provedbenom natječaju, dobila je 22.500,00 eura pomoći od Agencije za mobilnost i programe EU.


Gradske vijesti - 2012.