clanak False

Blok Badel - konferencija za novinare

03.07.2012.

 
Uoči večerašnje izložbe nagrađenih radova – idejnih - urbanističko – arhitektonskih rješenja za Blok Badel, koju će u 20,00 sati, u ZgForumu otvoriti gradonačelnik Milan Bandić, vodeći ljudi Gradskog ureda za strategijsko planiranje grada i Društva arhitekata Zagreba, predstavili su najbolje radove i proceduru sveobuhvatnog postupka koja je prethodila odabiru.

Natječaj je raspisao Grad Zagreb, Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj grada, a organiziralo ga je Društvo arhitekata Zagreba, koje je pokrenulo međunarodni, internetski, inovativni, anketni natječaj, koji je, prvi put u Hrvatskoj u cijelosti proveden preko interneta. Njegov je cilj bio da se dobije kvalitetno urbanističko rješenje koje bi oblikovalo moderno gradsko središte sa raznim sadržajima koje bi koristili građani.
Natječaj je zamišljen tako da se prikupe razne ideje, koje će koristiti Grad Zagreb za određivanje namjene i sadržaja Bloka Badel kada se krene s realizacijom projekta.
Interes za natječaj iskazali su natjecatelji iz 99 zemalja, a prijavljena su 242 rada, pripreme za njegovu realizaciju trajale su više od šest mjeseci, a natjecateljima su postavljeni visoki kriteriji.

Prva nagrada pripala je portugalskom uredu Pablo Pita Architects, drugu nagradu dobio je arhitektonski ured iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina, a treću nagradu, arhitektonski ured iz Torina, Italija.


Gradske vijesti - 2012.