clanak False

Informacija iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet

19.04.2017.


Rekonstrukcija i proširenje Radničke ceste od Ulice grada Vukovara do Heinzelove

Radnička cesta od Ulice grada Vukovara do Heinzelove ulice duljine je 675 m i širine koridora cca 49 – 56 m. Unutar koridora Radničke ceste projektiran je glavni kolnik s obostrano položenim parkirališnim površinama, te obostrano nogostupi s biciklističkim stazama.
Glavni kolnik Radničke ceste sastojat će se od dvosmjernog kolnika s po dva vozna traka, svaki širine 3 m, za svaki smjer te obostrano postavljenim trakama za parkiranje. Ukupno su projektirana 542 parkirališna mjesta. 

U zoni zahvata, kroz dosadašnje aktivnosti prethodnih godina, položen je plinovod, vodovod, dio DTK i elektroenergetskih instalacija, te je izgrađen i kolektor.
Još je potrebno izgraditi prometnicu sa sustavom oborinske odvodnje, javnu rasvjetu, dio DTK i elektroenergetske instalacije (srednjenaponske, niskonaponske i 110 kV) u južnom pojasu koridora Radničke ceste, te semaforizirati raskrižja. Cijela zona zahvata će biti i hortikulturno uređena.
Do sada je izgrađen veći dio ulične kanalizacije budućeg južnog kolnika Radničke ceste, a u tijeku je i izvođenje armirano-betonskog zida (potpornog zida). 

Radovi na rekonstrukciji započeli su 4. srpnja 2012 godine. Planirano trajanje radove je 4 mjeseca.



Radnička cesta od Ulice grada Vukovara do Zaharove ulice

Radovi na izvanrednom održavanju prometnice obuhvaćaju izgradnju drugog lijevog skretača na raskrižju s Ulicom grada Vukovara čime se omogućuje povoljnije odvijanje prometa, te izvedbu kružnoga toka na raskrižju Radničke ceste i Zaharove ulice. Izvesti će izmicanje i zaštita postojećih elektroinstalacija i rekonstrukcija semaforizacije na raskrižju Radničke ceste i Ulice grada Vukovara.

Na predmetnom području zahvata nalaze se postojeće podzemne instalacije vodovoda, kolektora kanalizacije i kanalizacije, plinovoda, elektrike i javne rasvjete i DTK.

Na raskrižju s Ulicom grada Vukovara napraviti će se proširenje od cca 3.00 m na istočnu stranu. Ukupna širina kolnika s proširenjem iznosi 13.00 m.
Prije samog uklopa Radničke na Vukovarsku napraviti će se proširenje kolnika Radničke ceste na južnu stranu za cca 3.00 m. Ukupna širina kolnika iznosi 10.00 m, a rekonstruirani dio je u ukupnoj dužini od cca. 120 m.

Prometne površine u zoni raskrižja Radnička cesta – Zaharova i Zoranićeva ulica s privozima rekonstruiraju se s novom kolničkom konstrukcijom i priključuju na postojeće stanje prometnica.
Uz raskrižje s kružnim tokom prometa izvesti će se korekcije nogostupa prema postojećim širinama i uklapanje na postojeće stanje. Centralni zeleni pojas u raskrižju s kružnim tokom prometa hortikulturno će se urediti sadnjom cvijeća i niskog raslinja.

S radovima na izgradnji rotora će se započeti 20.07.2012. godine, dok su radovi na proširenju Radničke na raskrižju s Vukovarskom započeli u petak 13.07.2012. g. izmještanjem elektroenergetskih instalacija, semafora i stupova javne rasvjete. Planirani rok dovršetka radova na izvanrednom održavanju Radničke ceste, od Zaharove do Vukovarske, uključujući raskrižje sa Zaharovom je 15.08.2012. g.

Vrijednost svih radova, na rekonstrukciji i proširenju Radničke ceste od Ulice grada Vukovara do Heinzelove ulice iznosi cca 30.000.000,00 kn.


Sudionici u građenju su tvrtke :


PROJEKTANTI: IPZ d.d., Zagreb, Prilaz baruna Filipovića 21
AKING d.o.o., Zagreb, Hrgovići 93a
IZVOĐAČI RADOVA:
HIDROCOMMERCE d.o.o., Donji Stupnik, Ledinska bb,
GIP PIONIR d.o.o., Zagreb, Zagrebačka 145b,
SIGNAL SISTEM d.o.o., Pula, Grubišna 15
STRUČNI NADZOR: KOPIMA d.o.o., Zagreb, Vrbik 8b,
MGV d.o.o., Zagreb, Slimska 11,
Projektni biro NAGLIĆ d.o.o., Zagreb, Olibska 17,
ARAUCARIA d.o.o., Zagreb, Hrnetička 18