clanak False

"Kretanje u pravom smjeru"

17.09.2012.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prisustvovao je jutros u OŠ Lovro pl. Matačić oglednom nastavnom satu na temu Kretanje u pravom smjeru organiziranom u sklopu Europskog tjedna mobilnosti koji se u organizaciji Europske komisije nizom programa svake godine obilježava od 16. do 22. rujna.


Kako se čulo, nastavni sat na temu ovogodišnjeg Tjedna mobilnosti Kretanje u pravom smjeru, održavao se u 115 osnovnih škola grada Zagreba, a prvašićima u Folnegovićevom naselju majce s logom Tjedna podijelio je gradonačelnik Milan Bandić. Za danas su predviđene i razne edukativne igre u povodu obilježavanja Dana zaštite ozonskog sloja i 25. godišnjice montrealskog protokola o tvarima koje oštećuju ozonski sloj. 

- Grad je i ove godine organizirao niz aktivnosti kojima se uključuje u Europski tjedan mobilnosti – rekao je gradonačelnik Bandić dodavši da je riječ o tjednu u kojemu gradovi promoviraju postojeće strategije i najbolje prakse vezane uz održivi promet i mobilnost i promišljaju nove dugoročne mjere usmjerene podizanju kvalitete življenja građana.

Gradonačelnik je spomenuo i to da je u protekle četiri godine Grad Zagreb u konkurenciji oko 2500 europskih gradova redovito ostvarivao iznimno zapažen rezultat te bivao uvršten u prvih deset gradova. Lani je s Larnakom  dijelio drugo mjesto, a sada je vrijeme da budemo prvi - zaključio je gradonačelnik dodavši da je zadovoljan što je Europa prepoznala napore Grada usmjerene prema podizanju kvalitete življenja sugrađana, a to je, rekao je, zajednički uspjeh svih sudionika i partnera u projektu, ali motivacija da se radi još bolje i kvalitetnije.



Vezani tekstovi:

Gradonačelnik o plasmanu na Europskom tjednu mobilnosti

Dodjela nagrade Europski tjedan mobilnosti 2011.

 


Gradske vijesti - 2012.