clanak False

11. dani meda na Trgu bana Jelačića

19.04.2017.

 (Hina) - U sklopu 11. dana meda u Zagrebu, koji će se na Trgu bana Josipa Jelačića održati od 25. do 28. listopada, zagrebački pčelari i njihovi gosti iz drugih županija na 50 štandova predstavit će svoj med i proizvode od meda, a na info-pultu Hrvatskoga pčelarskog saveza građani će dobiti stručne informacije o medu i njegovim učincima. 

Dane meda otvorit će 26. listopada u 10 sati zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji inače i sam sudjeluje na Danima meda kao pčelar, a svoj će proizvod predstaviti na štandu pod nazivom "Gradonačelnikov med".
Na info-pultu 26. listopada od 12 do 14 sati bit će stručna suradnica Katedre za pčelarstvo na Agronomskom fakultetu u Zagrebu Gordana Hegić. Ona je apiterapeutkinja i službena predavačica za pčelarske udruge o uporabi pčelinjih proizvoda svaki dan te o njihovoj primjeni u kozmetici. 

U subotu, 27. listopada od 10 do 13 sati docentica na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Donatela Verbanac posjetiteljima će objasniti će nutrititivna svojstva pčelinjih proizvoda te njihovu važnost u prehrani. 

Dane meda organiziraju Hrvatski pčelarski savez, pčelarske udruge grada Zagreba i gradski Ured za poljoprivredu i šumarstvo uz pokroviteljstvo zagrebačkoga gradonačelnika.