clanak False

Tradicionalni novogodišnji prijem za Diplomatski zbor

23.01.2013.


(Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić priredio je večeras u palači Dverce tradicionalni novogodišnji prijam za članove Diplomatskog zbora. 

"Početak nove kalendarske godine prigoda je da vam od srca zahvalim za prošlogodišnju suradnju i svima vama osobno i vašim obiteljima, vašim vladama i vašim zemljama zaželim u ovoj godini puno uspjeha i dobrih rezultata", poručio im je gradonačelnik Bandić. 

Napomenuo je kako su uspjesi i rezultati svakog uspješnog i vrsnog diplomata trajniji i dugovječniji od njihovih mandata. "U vašoj plemenitoj i uzvišenoj misiji kojom gradite mostove suradnje između različitih ljudi i naroda, kultura i država - politika se iskazuje kao vrlina i umjetnost mogućeg", rekao je Bandić u obraćanju članovima Diplomatskog zbora. 

Ističući najvažnije događaje i procese koji su obilježili Zagreb u prošloj godini, kazao je kako je u uspjesima i zavidnim međunarodnim rezultatima dio i njihovih zasluga, na čemu im zahvaljuje. 

"Mi u Gradu Zagrebu, čitavim nizom stimulacija i olakšica činimo sve kako bi poboljšali investicijsku klimu, obnovili komunalnu infrastrukturu i podigli urbani standard, kvalitetu života i rada", rekao je Bandić poručivši kako žele graditi i razvijati grad otvoren svijetu, koji prihvaća i promiče napredna i pozitivna iskustva, ali istodobno zadržava svoj šarm, s prepoznatljivim zagrebačkim štihom i hrvatskim tradicijskim obilježjima". 

Bandić je podsjetio na proslavu 21. rođendana Republike Hrvatske te zahvalio njihovim vladama koje su nas podržavale na europskom putu i međunarodnom priznanju. 

Naglasio je kako tri datuma ostaju zapisana zlatnim slovima u novijoj hrvatskoj povijesti - 9. prosinca 2011. kada je u Bruxellesu potpisan Pristupni ugovor EU, 22. siječnja 2012. kada su građani Republike Hrvatske kazali DA za europske kulturne vrijednosti, demokraciju i vladavinu prava te 1. srpnja ove godine kada postajemo 28. članica velike i zajedničke EU obitelji.


Gradske vijesti - 2013.