clanak False

Novi park u gradskom središtu

26.02.2013.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima, i u društvu s arhitektom Brankom Silađinom, upravo predstavlja najnoviji gradski projekt uređenja novog parka u ulici Grgura Ninskog pored Glavnog kolodvora. 

Pod radnim nazivom Lenucijev fitness park, na mjestu uklonjenih baraka Crvenog križa, prema idejnom projektu Branka Silađina formirat će se zatvoreni tematski park, urediti će se okolno zelenilo, parkirališni prostor sa pristupnim površinama parku i pješački most preko Miramarske ulice kao spoj sa Botaničkim vrtom.

Park će biti ograđen, a ulazi u park biti će iz Ulice Grgura Ninskog, Mihanovićeve ulice i perona Glavnog kolodvora.

Tema parka je stvaranje prostora za odmor, boravak i rekreaciju odraslih. U središnji dio parka biti će postavljene sprave za rekreaciju odraslih. Ispod sprava postaviti će se antitraumatska podloga, dok će preostali dio hodne plohe biti izveden u asfaltu u boji.

Zadržati će se postojeće visoko zelenilo, sa travnjakom ispod stabala. Park će biti prožet nizom medaljona sa sezonskim cvijećem i niskim grmovitim zelenilom. Ugraditi će se klupe za odmor i koševi za smeće.

Rasvjeta parka biti će decentna, a park će biti kontroliran video nadzorom.
Pješački most biti će izveden kao čelični nosač sa podom od hrastovih platica i 2 m visokom staklenom ogradom od kaljenog i lameliranog stakla. Led rasvjeta biti će postavljena u visini rukohvata. Sa oba kraja mosta ugraditi će se vrata koja će omogućavati kontrolirano korištenje obzirom na specifičnost vremenske aktivnosti Botaničkog vrta. 

Pogledajte prezentaciju LENUCIJEV FITNESS PARK / Idejni projekt uređenja zelene površine u Ulici Grgura Ninskog s okolišem


Uskoro više...


Gradske vijesti - 2013.