clanak False

Upravna škola na novoj adresi

02.04.2013.


Nakon dugogodišnjih teškoća u vezi s neadekvatnim prostorom u Varšavskoj ulici, Upravna škola (bivša Upravna i birotehnička škola) preselila se na Črnomerec, Prilaz baruna Filipovića, u zgradu koju će dijeliti sa Školom za modu i dizajn. Riječ je o investiciji od 8.200.000 kuna u sklopu koje je uređen i opremljen prostor u korištenju Škole za modu i dizajn te adaptiran i opremljen prostor za potrebe Upravne škole. 

Zajedno sa suradnicima, jutros je novouređene prostore obišao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 

Nakon 60 godina ova zgrada je napokon renovirana, a Upravna škola je dobila odlične organizacijske i tehničke uvjete za rad. Do prije godinu dana imali smo 23 škole koje su radile u tri smjene, sad su nam ostale samo tri, a do jeseni sve će škole raditi u dvije smjene. Naš je cilj da sve škole u Zagrebu za četiri do šest godina rade u jednoj smjeni, rekao je gradonačelnik Bandić, dodavši da je sretan što je svakim danom kvaliteta školstva u glavnom gradu sve bolja. 

Konačno smo na svojoj lokaciji. Nakon 16 godina, ovo će biti velika prekretnica u razvoju škole, istaknula je ravnateljica Upravne škole Suzana Hitrec, napomenuvši da je njihova škola uvijek imala veliki broj zainteresiranih, ali zbog skučenog prostora nisu mogli udovoljiti svima, što će se sada svakako promijeniti. 

Kako se čulo, objekt u Prilazu Baruna Filipovića bio je prazan zbog sve manjeg interesa mladih za upis u Školu za modu i dizajn, a Upravna i birotehnička škola je bila podstanar u objektu u Varšavskoj kojemu grad nije vlasnik, te su se njenim preseljenjem iz Varšavske stekli uvjeti za provedbu Odluke Vlade Republike Hrvatske o povratu zgrade Družbi sestara milosrdnica. 


Više o investiciji


Gradske vijesti - 2013.