clanak False

Zagreb predstavio novi EU projekt

09.05.2013.

 

 

Predstavljen IPA projekt: Stvaranje inovativnih mogućnosti samozapošljavanja nezaposlenih visokoobrazovanih žena u Gradu Zagrebu  

Danas je u zgradi zagrebačke gradske uprave javnosti predstavljen projekt Stvaranje inovativnih mogućnosti samozapošljavanja nezaposlenih visokoobrazovanih žena u Gradu Zagrebu. Nositelj projekta je Grad Zagreb, a većinom je financiran iz programa pretpristupne pomoći – četvrte komponente IPA-e Razvoj ljudskih potencijala, u okviru natječaja Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja.



Pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco izložio je dosadašnja iskustva Grada Zagreba. Od pročelnika Lace moglo se čuti i da ovo nije jedini projekt koji gradska Služba za europske integracije i fondove Europske unije provodi, te je najavio i projekt FERTEO (From Equal Rights to Equal Opportunities – Od jednakih prava ka jednakim mogućnostima) u suradnji s romskim udrugama, a koji će za cilj imati uključivanje romske djece u sustav obrazovanja.


Cilj ovog projekta, baziranog na Strategiji razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba, jest poticanje samozapošljavanja visokoobrazovanih nezaposlenih žena koje su u okviru svoga visokoškolskoga obrazovanja kvalificirane i educirane za rad sa djecom predškolske dobi, putem razvoja kompetencija i usvajanja novih znanja potrebnih za uspješno pokretanje i vođenje vlastitog posla
, rekao je voditelj projekta Marko Helfrih iz Službe za europske integracije i fondove Europske unije tijekom prezentacije, dodajući da će sam projekt početi kroz sljedeća dva mjeseca, a ukupno će trajati 12 mjeseci.


Također, samozapošljavanje, odnosno obrti, te malo i srednje poduzetništvo, posebno su naglašeni kao generator razvoja ne samo hrvatske, već i europske ekonomije.


Partneri Grada
u ovom projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Zagreb, čiji će Odsjek za profesionalno usmjeravanje provoditi selekciju sudionika, Razvojna agencija Zagreb – TPZ d.o.o., Dom zdravlja Zagreb-zapad – Centar za mentalno zdravlje, Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje – CESI, Obiteljski centar Grada Zagreba, te Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga.


Navedena vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 165.000,00 eura, od čega čak 83,67% financira Europska unija.


Gradske vijesti - 2013.