clanak False

Obilazak aktualnih gradilišta

08.08.2013.

Fotografije s obilaska


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je danas gradilišta na kojima, i na velikim vrućima, radovi ne prestaju. Obišli su tako Psihijatrijsku bolnicu Sv. Ivan, Osnovnu školu Vrbani III, Francuski paviljon, Muzičku akademiju, Radničku cestu i Dom sportova.


Psihijatrijska bolnica Sv. Ivan

Obilazak je započeo na gradilištu u krugu Psihijatrijske bolnice Sv. Ivan u Jankomiru, gdje, kako je primijetio gradonačelnik, radovi teku prema dogovorenom planu.
Odjel IIIa je, kao što vidite, završen, slijedi opremanje i tehnički pregled koji će biti početkom rujna. Do kraja godine bit će završeni građevinski radovi na Odjelu VI, čime će, nakon otvorenja, ova bolnica dobiti nove i moderne objekte, koji zadovoljavaju sve potrebe osoblja i pacijenata.

Gradonačelnik je također obišao i nedavno otvorenu produženu Šoljanovu ulicu, gdje je najavio za sljedeći ponedjeljak otvaranje ulice Jankomir, od Šoljanove ulice prema izlasku na Zagrebačku aveniju, u duljini od otprilike 600 metara.

Nova škola na Vrbanima III

Za subotu, 17. kolovoza, najavljujem svečano otvorenje ove škole, te vjerujem da će najsretnija biti djeca koja će u iduću školsku godinu krenuti u novoj, prekrasnoj, školi, rekao je gradonačelnik Bandić, pri obilasku škole u Vrbanima III, investicije vrijedne oko 41.000.000,00 kn.

Francuski paviljon

Skinuli smo unutarnje skele, a bit ću najsretniji kada u narednih dva tjedna skinemo i vanjsku te napokon vidimo obnovljeno lice Paviljona, rekao je gradonačelnik.
Mario Miljavac iz GU za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet rekao je da sveukupna vrijednost investicije, uključujući i uređenje okoliša, iznosi oko 12 milijuna kuna. 

Muzička akademija 

Kao što je i najavio gradonačelnik Bandić nastavio je i s redovitim tjednim obilaskom Muzičke akademije, gdje je ponovio kako bi do sredine studenoga trebali biti završeni građevinski radovi, nakon čega bi, sljedeće godine krenuli natječaji za uređenje multimedijalne dvorane i nabavku opreme.
Do kraja sljedeće godine Muzička akademija bi napokon, nakon 96 godina, dobila svoj krov nad glavom na jednom mjestu. Ukupna vrijednost investicije, uključujući kupnju stare zgrade je oko 250 milijuna kuna, što je čini jednom od najvećih u Hrvatskoj u području kulture, dodao je gradonačelnik, još jednom istaknuvši kako će stanarima susjedne zgrade biti podmireni svi troškovi zbog štete nastale gradnjom.

Radnička cesta


Nakon Muzičke akademije, obilazak se nastavio na Radničkoj cesti, na kojoj su u tijeku radovi na II. etapi rekonstrukcije, od Ulice Koledovčina do Žitnjačke ceste, u dužini od 1.500 metara. Prometnica će imati dva jednosmjerna kolnika, sa po tri vozne trake, a duž cijelog poteza predviđeni su rubni pojasevi zelenila, tako da odvajaju kolne od biciklističkih i pješačkih površina.
Krajem iduće godine trebala bi biti završena Radnička cesta u punom profilu prema Domovinskom mostu. Time bi ispunili preduvjete da se ta prometnica preko mosta spoji s brzom cestom prema Sisku, odnosno prema Zračnoj luci, nakon čega bi za dvije godine dosanjali početak radova na tramvajskoj pruzi od Kvaternikovog trga prema Plesu, rekao je gradonačelnik Bandić. 

Dom sportova

Obilazak je završio u Domu sportova gdje se, ususret premijernoj sezoni KHL Medveščaka u Kontinentalnoj hokejaškoj ligi (KHL), odvijaju radovi adaptacije dvorane za potrebe osiguranja tehničkih uvjeta zadanih od strane tehničke komisije KHL-a.
Kako se čulo, vrijednost investicije je oko tri milijuna kuna, a sve će biti spremno do 6. rujna, kada u Dom sportova dolazi jedan od najjačih klubova u ligi, moskovski CSKA.

 


Gradske vijesti - 2013.