clanak False

Natjecanja "Školskih prometnih jedinica" i "Sigurno u prometu"

Na XVIII. natjecanju školskih prometnih jedinica i XXIII. natjecanju Sigurno u prometu sudjeluje 40 ekipa iz škola grada Zagreba i Zagrebačke županije.
05.05.2015.

 

U osnovnoj školi Lovre pl. Matačića u Folnegovićevom naselju danas se održava XVIII. natjecanje školskih prometnih jedinica i XXIII. natjecanje Sigurno u prometu koja je, već tradicionalno, otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, uz nazočnost predstavnika organizatora Viktora Forjana iz Službe cestovnog prometa PUZ-a, Alana Vojvodića iz HAK-a, predsjednika AK Siget Damira Škare i ravnateljice Škole Zdenke Kapović.


Drago mi je da se iz  godine u godinu povećava broj natjecatelja i da ih se na današnjim natjecanjima skupio rekordan broj od 40 ekipa, naglasio je gradonačelnik Bandić. Osnivanje školskih prometnih jedinica, edukacija i ovakva natjecanja dobra su prevencija od stradavanja u prometu. Svaki je život bitan, a pogotovo životi naše djece, dodao je gradonačelnik, zaželjevši sreću svim sudionicima.


Ravnateljica OŠ Lovre pl. Matačića izrazila je zadovoljstvo što je njihova škola već 17. put domaćin Natjecanja školskih prometnih jedinica  u kojem sudjeluju ekipe iz osnovnih škola grada Zagreba i Zagrebačke županije. Ovakve aktivnosti najbolji su način za uključivanje djece u promet i učenje prometne kulture, kao i osnivanje školskih prometnih jedinica koje osposobljavaju djelatnici službe za sigurnost cestovnog prometa PUZ-a., napomenula je ravnateljica.


Osim što paze na sigurnost prelaza djece preko obilježenog pješačkog prelaza kod ili u blizini škole, školske prometne jedinice sastavljene od učenike viših razreda podučavaju i učenike nižih razreda.


XVIII. natjecanje školskih prometnih jedinica organizira Služba za sigurnost cestovnog prometa u suradnji s HAK-om, AK Siget i OŠ Lovre pl. Matačića, a organizatori XXIII. natjecanja Sigurno u prometu su HAK i AK Siget. Oba natjecanja se sastoje od pismenog dijela na kojem se provjerava poznavanje prometnih propisa i prometnih znakova i praktičnog dijela na biciklističkom poligonu.
 


Gradske vijesti - 2015.