clanak False

Dnevni centar za rehabilitaciju odraslih osoba s invaliditetom Centra Slava Raškaj

Dnevni centar za rehabilitaciju odraslih osoba s invaliditetom Centra Slava Raškaj, simbolično je otvoren u nazočnosti gradonačelnika Bandića.
19.06.2015.


Dnevni centar za rehabilitaciju odraslih osoba s invaliditetom Centra Slava Raškaj, simbolično je otvoren danas u nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić.

Partnerski odnos Grada, Ministarstva, Gradskog društva Crvenog križa Grada Zagreba i Centra Slava Raškaj pokazao je zajedništvo i solidarnost jer je jedna od osnovnih zadaća i Republike Hrvatske i Grada Zagreba da osiguraju jednaki život i jednake uvjete za sve, rekao je gradonačelnik Bandić i još se jednom zahvalio svima koji su sudjelovali u ovom Projektu.
Grad Zagreb je Dnevni centar, koji će postati mjesto okupljanja mladih ljudi, podržao s 175 tisuća kuna.

Ljudi iz Centra Slava Raškaj rade ovaj posao s ljubavlju i samo zajedničkim snagama smo ovo danas i uspjeli ostvariti. Na ovaj način otvorili smo mogućnosti da i osobe s nekim oblikom invaliditeta, starije od 21 godinu ,idu korak po korak naprijed, naglasila je ministrica Opačić.

Prema riječima ravnateljice Centra Slavice Jelić, na inicijativu roditelja korisnika Centar je uz podršku Ministarstva socijalne politike i mladih i u partnerstvu s Gradom Zagrebom i Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb osmislio projekt zbrinjavanja korisnika s višestrukim teškoćama starijim od 21 godine.
Korisnicima od 21. do 30. godine koji imaju teškoće iz autističnog spektra, poremećaja ponašanja – ADHD, sniženih intelektualnih sposobnosti te oni koji imaju motoričke poteškoće  pružat će se usluge psihosocijalne podrške i poludnevnog boravka. Pod nadzorom defektologa, terapeuta i drugih socijalnim radnicima korisnici će sudjelovati u  kreativnim radionicama, radit će na razvoju životnih i socijalnih vještina te će ih se poticati na razvoj socijalnog poduzetništva .
 


Gradske vijesti - 2015.