clanak False

Dan Šestina na Medvedgradu

Gradonačelnik Bandić otvorio je Dan Šestina na Medvedgradu, manifestaciju s ciljem promocije kulturno povijesnih vrijednosti ovog poznatog i starog kvarta.
30.08.2015.

Manifestaciju Dan Šestina na Medvedgradu, koja se po prvi puta održava u organizaciji Javne ustanove Park prirode Medvednica i Udruge za očuvanje Šestina, otvorio je pokrovitelj, gradonačelnik Milan Bandić. Cilj manifestacije je promocija kulturno povijesnih vrijednosti ovog poznatog i starog zagrebačkog kvarta.

Naglasivši važnost očuvanja tradicijske kulture i običaja, zagrebački gradonačelnik zahvalio je organizatorima te dodao kako su upravo povijest i kultura naš doprinos zajednici europskih naroda.

Danas, do 15,00 sati, na Medvedgradu Zagrepčani i turisti moći će se upoznati s tradicijom i folklorom ovog nekadašnjeg sela iz kojeg su se medvedgradski gospodari opskrbljivali namirnicama. Uz nastupe Hrvatskog seljačkog plesnog društva Sljeme i Tamburaškog sastava Udruge za očuvanje Šestina, predstavljeni su i stari tradicijski obrti kao što je proizvodnja poznatog šestinskog šešira i još poznatijeg kišobrana, opanaka, a švelje i pralje upotpunjuju sliku ondašnjeg rada i života. U Južnoj kuli postavljena je izložba starih fotografija s motivima šestinskog kraja i svakodnevnog života Šestinčana, a na štandovima mogu se razgledati i kupiti proizvodi eko proizvođača sa zagrebačkog područja.
 

Gradske vijesti - 2015.