clanak False

Gradonačelnik posjetio djecu iz Kijeva u Novom Vinodolskom

Gradonačelnik Milan Bandić danas je u Novom Vinodolskom posjetio djecu iz Kijeva koja na njegov poziv ljetuju u domu Crvenog križa.
03.09.2015.


Gradonačelnik Milan Bandić danas je u Novom Vinodolskom posjetio djecu iz Kijeva koja na njegov poziv ljetuju u domu Crvenog križa. U društvu s gradonačelnikom djecu su posjetili i veleposlanik Ukrajine u RH Nj.E. Oleksandr Levchenko, predsjednica Udruge Hrvatska pomaže Đurđa Adlešić i ravnatelj Crvenog križa Zagreb Petar Penava.

U ovoj nedaći koja je zahvatila ukrajinski narod najviše su, nažalost, stradala djeca. Sretni smo i ponosni što možemo demonstrirati solidarnost prema onima koji su u nevolji, istaknuo je gradonačelnik Bandić. Ovim činom Zagreb demonstrira svoje veliko i toplo srce, ali to je ujedno i naša zadaća.

Veleposlanik Levchenko zahvalio je gradonačelniku Bandiću na velikodušnosti, napomenuvši da je prilikom njihova susreta, bez puno razmišljanja ponudio ljetovanje za djecu. Važno je da djeca osjećaju da nisu sama, da netko misli na njih. Puno njih nikad nije bilo izvan Ukrajine pa im ovo ljetovanje još više znači, dodao je veleposlanik.

Gradonačelnik Bandić najavio je da će djecu na povratku s mora dočekati na Bundeku te ih posjetiti u Kijevu u okviru službenog puta koji je planiran do kraja godine.

Kako se čulo, grupa od 50 djece, uglavnom izbjegle s područja Donjecke i Luganske županije Ukrajine, u Novom Vinodolskom ljetuje od 28. kolovoza do 7. rujna.
 

Gradske vijesti - 2015.