clanak False

Prijem za sudionike Skupštine CTIF-a i Stručnog vatrogasnog simpozija

Zagrebački gradonačelnik primio je u palači Dverce sudionike Skupštine Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi i Stručnog vatrogasnog simpozija.
03.09.2015.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je sudionike Skupštine Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi – CTIF i Stručnog vatrogasnog simpozija o mogućnostima primjene informatičkih i komunikacijskih tehnologija u vatrogastvu, predvođene predsjednikom CTIF-a Toreom Erikssonom i predsjednikom Hrvatske vatrogasne zajednice Antom Sanaderom.

Istaknuvši dugu i uzornu povijest i tradiciju zagrebačkog vatrogastva, gradonačelnik, ujedno i počasni predsjednik VZGZ-a, posebno se osvrnuo na brojnost vatrogasaca, kojih u Zagrebu ima preko tri stotine profesionalaca te više od 7.000 članova dobrovoljnih vatrogasnih društava, naglasivši kako je to još jedan dokaz da rade svoj posao ne zato što moraju, već zato što istinski vole svoje životno opredjeljenje.

U ime gostiju, gradonačelniku je na domaćinstvu zahvalio predsjednik CTIF-a Eriksson rekavši kako je Hrvatska jedna od rijetkih zemalja u čijim zakonima stoji kako nacionalne službe za zaštitu i spašavanje moraju surađivati s CTIF-om, a predsjednik HVZ-a Sanader naglasio je kako je gradonačelnik Bandić, zahvaljujući posebnom osjećaju za vatrogasnu profesiju, u Zagrebu stvorio najjaču vatrogasnu organizaciju u zemlji. Sanader je podsjetio i kako je protekle godine proslavljena 150. obljetnica organiziranog vatrogastva u Republici Hrvatskoj.
 

Gradske vijesti - 2015.