clanak False

Potpisana Povelja o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem

U prostoru Hrvatske udruge poslodavaca predstavnici 23 institucija, organizacija i tvrtki, potpisali Povelju o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem.
04.09.2015.

U prostoru Hrvatske udruge poslodavaca danas su predstavnici 23 institucija, organizacija i tvrtki, potpisali Povelju o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem kao inovativni instrument kojim se poslodavce i obrazovani sektor potiče na priznavanje i vrednovanje kompetencija stečenih volontiranjem.
U ime Grada Zagreba Povelju je potpisao gradonačelnik Milan Bandić, a za Hrvatsku udrugu poslodavaca Davor Majetić.

Gradonačelnik Bandić izrazio je zadovoljstvo zbog ove inicijative koju podržava i Grad jer, između ostalog, omogućuje mladim ljudima da kroz volonterski rad steknu i staž te im se prizna stečeno znanje u ovo krizno vrijeme kada je teško naći posao.

Ovaj Projekt provode Mreža mladih Hrvatske, Volonterski centar Zagreb, Sveučilište u Rijeci u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Ured za udruge Vlade RH, Ministarstvo socijalne politike i mladih i Grad Zagreb.
Kako se čulo, današnje svečano potpisivanje Povelje nije završni čin. Želja organizatora je da se što više tvrtki i institucija uključi u njegovo provođenje i potpiše Povelju koja će se, kako je rečeno, moći potpisati i ONLINE na Internet stranici koja je otvorena i gdje se mogu naći svi podaci potrebni za potpisivanje.

Ostali potpisnici Povelje su: Abrakadabra ik d.o.o., Carpe Diem – udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih, CHRONOS Info d.o.o., DM – drogerie markt, Edward Bernays - Visoka škola za komunikacijski menadžment, ERSTE&Steiermarkische bank d.d., GRAWE Hrvatska d.d., Hrvatska mreža volonterskih centara, Hrvatski telekom d.d., IBM Hrvatska d.o.o., Mreža mladih Hrvatske, M.E.P. d.o.o., PBZ d.d., Publicis Groupe, Ramiro d.o.o., Udruga OSI, Udruga za promicanje kulture u poslovanju, Udruga Zvono, VIPnet, Volonterski centar Zagreb.
 

Gradske vijesti - 2015.