clanak False

Sirijski kompozitor i pijanist Malek Jandali kod gradonačelnika

U suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom sirijski kompozitor i pijanist Malek Jandali priprema koncerte koji će se sljedeće godine održati u Zagrebu i New Yorku.
02.10.2015.
U suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom poznati sirijski kompozitor i pijanist Malek Jandali priprema koncerte koji će se sljedeće godine održati u Zagrebu i New Yorku.

Bila je to tema razgovora s gradonačelnikom Milanom Bandićem koji je poznatoga glazbenika primio danas u gradskoj palači Dverce.

Suradnja maestra Maleka  i Zagrebačke filharmonije otpočet će u veljači 2016. koncertom u New Yorku. Bit će to prvi nastup u povijesti Zagrebačke filharmonije u prestižnoj dvorani  Carnegie Hall.

Zagrebački nastup dogovoren je za travanj 2016. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog i u Hrvatskom narodnom kazalištu u prigodi obilježavanja stoljeća Islama u Hrvatskoj.

Sastanku u reprezentativnoj gradskoj palači prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin, pročelnik GU za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, ravnatelji Zagrebačke filharmonije, odnosno KD Vatroslava Lisinskog, Mirko Boch i Dražen Siriščević, te maestrova supruga Jasmin Jandali i njegov opunomoćenik u RH Vladimir Bogdanić.


Gradske vijesti - 2015.