clanak False

24. Zagrebački maraton

Zagreb u nedjelju postaje 42km dugo trkalište za maratonce koji će sudjelovati na tradicionalnom Zagrebačkom maratonu, uključujući i Polumaraton te Utrku građana.
06.10.2015.

Zagreb u nedjelju postaje 42km dugo trkalište za maratonce koji će sudjelovati na tradicionalnom, 24. po redu Zagrebačkom maratonu, uključujući i Polumaraton te Utrku građana. Posebna novost ovogodišnjeg programa je Dječja utrka koja će se održati dan ranije, na Trgu bana Jelačića, na inicijativu gradonačelnika Bandića, čulo se na današnjoj konferenciji za novinare u hotelu Hilton.

Izrazivši svoje zadovoljstvo što se svake godine podiže kvaliteta utrke, kako kroz rezultate, tako i kroz brojnost sudionika, zagrebački gradonačelnik posebno je istaknuo važnost jačanja svijesti građana o kulturi zdravlja i bavljenja sportom. Pozvavši sve Zagrepčane da u nedjelju, sudjelovanjem i navijanjem, podrže utrku koja je postala prepoznatljivi brend Grada Zagreba, gradonačelnik je također zamolio za razumijevanje za posebnu regulaciju prometa koja će biti na snazi na trasi utrke.

Posebno veselje očekuje pobjednike svih disciplina Dječje utrke, koji će kao nagradu dobiti i novi Apple iPad te knjigu Stevea Jobsa, najavio je gradonačelnik. Program i trasu utrke predstavili su predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza Marko Jakopović i tajnik ZAS-a Franjo Kordić, koji su naglasili odličnu suradnju s Ministarstvom unutarnjih poslova, čijih će 400 djelatnika također sudjelovati na utrci, istaknuvši da je u cilju ostvariti takvu suradnju i s Ministarstvom zdravlja te Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta. Najbolju hrvatsku maratonku Lisu Stublić koja je prošle godine srušila rekord utrke, ove godine, zbog ozljede i nedavno istrčanih maratona, još uvijek očekuje konačna odluka hoće li sudjelovati.

Do ovog trenutka, prijavljeno je gotovo 3000 sudionika iz 38 zemalja na sve trke,  a očekuje se da će taj broj do vikenda rasti jer su prijave još otvorene. Svi zainteresirani se mogu prijaviti na službenoj stranici Zagrebačkog maratona, dok se posebna regulacija prometa može vidjeti OVDJE.
 

Gradske vijesti - 2015.